Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Veel belangstelling van bewoners voor structuurvisie Uithoorn

12 september 2008 print
Dinsdagavond 2 september vond in de nieuwe raadzaal de eerste bewonersavond over de structuurvisie plaats. Er kwamen maar liefst 120 mensen opdagen.

De avond erna was het de beurt aan de Kwakelaars, die ondanks het feit dat ze net de Kwakelse kermis achter de rug hadden, toch ook met circa 100 mannen en vrouwen naar Leenders kwamen.

Jeroen Verheijen De avonden startten met een welkomstwoord door wethouder Jeroen Verheijen en presentaties van Daniëlle Bakker en Gerard Jan Hellinga van stedenbouwkundig bureau HzA. Er werd door de laatste spreker ingezoomd op de acht gebieden die centraal staan. Voor deze gebieden willen college en raad een toekomstige ontwikkelingsrichting kiezen. Van te voren wil men daarover bewoners en ondernemers raadplegen.

Stickers

Na de presentaties konden de aanwezigen met rode en groene stickers aangeven waar hun voorkeur én afkeur naar uitgaat. Er bleek in het algemeen een opvallende eensgezindheid voor behoud van het landelijke karakter van Uithoorn, behoud van en terugkrijgen van historische waarden. bewonersavonduithoorn

Hoe nu verder

Het volledige overzicht van voorkeuren per deelgebied wordt de komende weken op papier gezet en besproken in het college van B en W. Het college zal de uitkomst daarna aan de raad voorleggen.

Als vervolg daarop wordt in het najaar gestart met het opstellen van het ontwerp van de structuurvisie. Daarin komen naast de acht gebieden ook vele andere onderwerpen aan bod.

In februari wordt een informatieavond georganiseerd waar wordt verteld hoe de ontwerpvisie er uitziet en wat er met de reacties van 2 en 3 september is gebeurd. Het formele inspraak traject (schriftelijk) start in het voorjaar van 2009.

Zie www.uithoorn.nl/structuurvisie.

bewonersavonduithoorn
^
bewonersavond

* Structuurvisie Uithoorn - praat mee