Ingezonden persbericht


Persbericht

Koningin opent nieuw gebouw Conservatorium van Amsterdam Groot openingsfeest op 12 en 14 september 2008

Amsterdam, 11 juli 2008

Hare Majesteit de Koningin opent op 12 september 2008 het nieuwe gebouw van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Zij woont die middag een concert bij dat wordt gepresenteerd door Paul Witteman. Ook onthult zij de nieuwe naam van de Grote Zaal, die het CvA naar zijn beroemde oud-student Bernard Haitink heeft vernoemd.

Dit concert, door docenten en studenten van het conservatorium, vormt de feestelijke opening van het door architect Frits van Dongen ontworpen nieuwe gebouw, dat sinds half april in gebruik is. Onder andere treden op: The Royal Wind Music, de jong-talent-strijkersgroep Fancy Fiddlers en The Concert Bigband.

Dit evenement is de opmaat naar een groots openingsfeest op zondag 14 september, met een

Musicwave en Open Dag voor iedereen!

Op zondag 14 september verhuist het conservatorium muzikaal door de stad met een spectaculaire musicwave! Rond 12.00 uur gaat bij het oude gebouw aan de Van Baerlestraat 27 een muzikale karavaan van start van conservatoriumstudenten, amateurs, fanfares, koren, kortom, iedereen die mee wil doen. Zij zetten een canon in die zich dwars door de stad naar het nieuwe gebouw aan de Oosterdokskade 151 slingert, langs een aantal punten waar ensembles van het conservatorium optreden. Onderweg kan iedereen inhaken en meespelen. En eenmaal ter plaatse bij het nieuwe gebouw is er volop muziek, want daar is dan een feestelijk programma met optredens van studenten en docenten van alle afdelingen begonnen. Doorlopend muziek in alle zalen, van pop, jazz, funk, latin en klassiek tot oude muziek, plus de kans om het prachige gebouw te bezichtigen.

Alle informatie over de musicwave en de partijen van de canon zijn te vinden op www.musicwave.nl. Informatie over het openingsfeest staat op www.conservatoriumvanamsterdam.nl



Ingezonden persbericht