Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Concordia Fund neemt belang in Tele'Train

Amsterdam / Rotterdam, 12 september 2008 - Concordia Fund neemt een belang van 40% in Tele'Train, marktleider in performance management in klantcontactorganisaties.

Tele'Train, gevestigd in Amsterdam, is gespecialiseerd in het verbeteren van klantcontacten voor bedrijven middels een geïntegreerde dienstverlening met gespecialiseerde softwarepakketten, training en e-learning, interim management en business proces outsourcing van klantprocessen.

Boer & Croon Corporate Finance heeft namens verkopers opgetreden als adviseur bij deze transactie.

Groeiambitie

Volgens Saskia van Walsum, managing partner bij Concordia, is Tele'Train uniek gepositioneerd in de contactcentermarkt. " Tele'Train is met haar portfolio een speler op deze markt die zowel de harde als de zachte kant van het rendementsvraagstuk invult en daarmee snel resultaat kan bieden aan haar klanten, hetzij met unieke software, hetzij met vakspecialisten met ruime ervaring in de branche. De ambitie van het huidige en in onze ogen zeer professionele management om te groeien spreekt ons daarnaast zeer aan. Het is een ambitieus bedrijf met volop groeipotentieel waar we ze graag de komende jaren bij helpen".

Tele'Train oprichter Bas Filippini: "De afgelopen 11 jaar zijn we met Tele'Train autonoom gegroeid in deze markt. Op dit moment zien we enerzijds een consolidatie binnen de contactcentermarkt met mogelijkheden voor verdere groei en anderzijds nieuwe groeimarkten voor onze klanten die zich bezighouden met klantcontactstrategie binnen de back-office en multichannel klantbenadering. Ook internationaal zien wij nog volop groeimogelijkheden. Met een sterke financiële partner als Concordia en hun netwerk en kennis kunnen we onze groeiambities hierin verder realiseren".

Over Concordia Fund

Concordia Fund, opgericht in 2007, is een onafhankelijk, in Rotterdam gevestigd investeringsfonds dat zich richt op deelnemingen in gevestigde middelgrote Nederlandse bedrijven met een hoge groeipotentie. Saskia van Walsum, afkomstig van onder meer Heineken, en Markwin Maring ­ thans tevens fund manager van het MeesPierson Informal Opportunity Fund - zijn de initiatiefnemers van het fonds. Concordia Fund heeft een omvang van 40 miljoen. Naast enkele professionele investeringsfondsen, heeft het fonds een aantal `informal investors' als aandeelhouder, waaronder ervaren bestuurders en succesvolle (oud)ondernemers die goed ingevoerd zijn in het Nederlandse bedrijfsleven en daarmee de dealflow en slagkracht van het fonds bevorderen. De investering in Tele'Train is de eerste deelneming van Concordia Fund; het fonds verwacht in de komende jaren een portefeuille van acht tot tien deelnemingen te zullen opbouwen in snel groeiende ondernemingen, actief in uiteenlopende sectoren.

Over Tele'Train

Tele'Train, opgericht in 1997, bestaat uit 110 professionals, 140 contactcenterspecialisten en is tevens gevestigd in België en Duitsland. Tele'Train is marktleider in performance-managementoplossingen voor klantcontactcenters en met name gespecialiseerd in het optimaliseren van het één op één klantcontact. Tele'Train onderscheidt zich hierin door een integrale aanpak, waarbij de mens centraal staat. Met hoogwaardige kwaliteits- en efficiencyverbeteringsprojecten richt het bedrijf zich op een 150-tal klanten die een gespecialiseerde klantcontactorganisatie hebben, de zogenaamde "inhouse" contactcenters.