Ingezonden persbericht


Eindhoven, 1 augustus 2008

-------------------------------------------

Johnny Cash Memorial Day in jongerencentrum Dynamo

Eindhovense tribute band Def Americans eert de Man In Black

Op vrijdag 12 september is het exact vijf jaar geleden dat Johnny Cash is overleden. Sinds die tijd is de Amerikaanse countryheld er niet minder populair op geworden. De Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans grijpt de gelegenheid aan om een Johnny Cash Memorial Day te organiseren. Vrijdag 12 september wordt jongerencentrum Dynamo aan het Catharinaplein in Eindhoven getransformeerd tot een heus Johnny Cash bedevaartsoord.

Def Americans hebben een avondvullend programma samengesteld, volledig in het teken van de Man In Black. De band tekent zelf voor zowel de herkenbare klassiekers als minder voor de hand liggende songs en wordt daarin regelmatig bijgestaan door bevriende muzikanten en prominente Brabanders. Voordat het podium van Def Americans is zullen voormalig PSV-er Bjørn van der Doelen (elektrische gitaar), zanger/gitarist Frans van der Meer, beter bekend als Ferry van de Zaande, en Bang Bang Bazooka-contrabassist Karel Panjer een speciale set verzorgen met enkel nummers die zijn verschenen bij Sun Records, het eerste label dat ooit opnames van Johnny Cash heeft uitgebracht. Ook het einde van zijn carrière wordt niet vergeten. In de opening van de avond komt de American Recordings serie aan bod. Gewapend met enkel een akoestische gitaar en een partij stembanden zullen de Eindhovense alleskunner Denvis, Def Americans-frontman Elco en wederom Frans van der Meer hier invulling aan geven.

Tussen de bedrijven door zorgen DJ's voor een muzikale omlijsting in stijl en VJ's nemen het visuele aspect van de avond voor hun rekening met divers beeldmateriaal van de Man In Black. De afterparty in de kelder wordt verzorgd door de Eindhovense rock/bluesband Barbabob, die voor de gelegenheid een aantal nummers van Johnny Cash vertolken in hun eigen stijl. Tot slot maken alle bezoekers kans op het winnen van een Durango semi-akoestische gitaar ter waarde van ¤ 350,-, beschikbaar gesteld door We-Music aan de Tongelresestraat in Eindhoven.

Het programma vangt aan om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten ¤ 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.dynamo-eindhoven.nl (servicekosten ¤ 1,-, ongeacht het aantal te bestellen kaarten). Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan het loket van Dynamo, dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. Aan de dagkassa wordt ¤ 10,- gerekend voor een kaartje.

Over Def Americans
The Def Americans staan garant voor een complete, oprechte en niet te missen ode aan de Man in Black. Bestaande uit muzikanten afkomstig uit diverse Eindhoven Rockcity collectieven (o.a. Denvis & the Real Deal, Elconjo en SpeedKING) is dit een band die zich thuis voelt op elk podium, ook zonder verkleedpartijtjes of geforceerd Yihaa-gehalte. De danspasjes laten de leden van Def Americans liever over aan het publiek. Het repertoire van the Man in Black bestrijkt ruim vijftig jaar en elke show van Def Americans is daarom een aaneenschakeling van herkenbare klassiekers en opzwepende up-tempo hits van de welbekende live-albums opgenomen in San Quentin en Folsom Prison, afgewisseld met minder voor de hand liggende nummers en ingetogen ballads zoals we die kennen uit de American Recordings serie. Zelfs de duetten met June Carter worden niet overgeslagen en zijn inmiddels een van de hoogtepunten van een optreden van Def Americans. www.myspace.com/defamericans .

Over Dynamo
Dynamo Eindhoven is het grootste jongerencentrum van Nederland. Jongerencentrum Dynamo is 25 jaar geleden begonnen als open jongerencentrum waar opvang, muziek en informatie & advies kernactiviteiten zijn. Sinds 1 september 2005 heeft Dynamo een nieuw pand aan het Catharinaplein in Eindhoven. Gemiddeld vier keer per week wordt er een muziekactiviteit georganiseerd. www.dynamo-eindhoven.nl .

-------------------------------------------