Ingezonden persbericht


Discovery Channel brengt Star Wars - The Force
Unleashed naar next level

Amsterdam, 5 september 2008 - Discovery Channel en Lucas Arts lanceren een unieke campagne rondom de enorm populaire computer game Star Wars - The Force Unleashed. Discovery Channel biedt online exclusieve content aan in de vorm van webdocumentaires. De campagne loopt van 12 september tot 2 oktober en wordt aangejaagd middels commercials op Discovery Channel.

Op www.discoverychannel.nl kunnen gebruikers webdocumentaires bekijken van 3 minuten met unieke behind the scenes beelden, making-of beelden en een interview met George Lucas. Via een microsite binnen het portal van Discovery Channel wordt wekelijks een nieuwe documentaire geplaatst waarna kijkers drie vragen kunnen beantwoorden. Winnaars maken kans op de computer game Star Wars ­ The Force Unleashed, een X-Box 360, vrijkaarten voor de Nederlandse première van de game op 16 september in Utrecht en/of het Star Wars ­ The Force Unleashed pakket in samenwerking met hoofdsponsor Hasbro.

o-o-o-o

Over Discovery Networks Benelux:
Discovery Communications is de grootste producent van documentaire, film- en entertainmentmateriaal ter wereld, met ruim 1,5 miljard gecumuleerde abonnees in meer dan 170 landen. Via digitale media en televisie voert Discovery Networks 100-plus internationale televisiemerken, waaronder Discovery Channel, Animal Planet, Science en Discovery HD. In Europa, het Midden Oosten en Afrika bereiken 12 Discovery televisiemerken 163 miljoen gecumuleerde abonnees in 108 landen. De programma's worden vertaald in 24 verschillende talen. Discovery Communications is eigendom van drie aandeelhouders: Discovery Holding Company (nasdaq: disca, discb), Advance/Newhouse Communications en John S. Hendricks, oprichter en voorzitter van het bedrijf.

Over LucasArts:
LucasArts is een onderdeel van Lucasfilm Ltd. en wereldwijd toonaangevend als ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainmentsoftware voor videogamesystemen, computers en internet. LucasArts is gevestigd in San Francisco, Californië en is in 1982 opgericht door George Lucas. Hij wilde hiermee zijn moderne, meerledige entertainmentbedrijf voorzien van een interactieve tak. Ga voor meer informatie naar LucasArts.com.