Nederland wil sleur doorbreken maar weet niet hoe

12/09/2008 07:00

De Lotto

Rijswijk, 12 september 2008 - Driekwart van de Nederlanders zou vaker verrast willen worden. Veel Nederlanders hebben behoefte aan iets dat rigoureus de sleur van alledag breekt. Maar diezelfde sleur zorgt ervoor dat we zelf geen idee hebben wat we dan anders zouden willen doen, zelfs al winnen we een miljoen. Daarom komt Krasloten met een Lot dat naast de kans op een groot geldbedrag ook je leven kan veranderen.

Behoefte aan verrassing

Uit een onderzoek van Bureau Motivaction blijkt dat verreweg de meeste Nederlanders (69 procent) van 18 tot 65 jaar soms moeite hebben met de regelmaat van hun leven. Van alle deelnemers aan het onderzoek zou 74 procent vaker verrast willen worden. Zelf avontuur creëren blijkt voor veel Nederlanders een brug te ver. Het gewone 'reizen' is verreweg de meest populaire vorm van avontuur (34 procent) die men ooit nog zou willen beleven. Men ambieert geen safari (1 procent) en zelfs het ontmoeten van een nieuwe liefde is een nauwelijks gewild avontuur (2 procent). Een opvallend grote groep (38 procent) heeft zelfs helemaal geen antwoord op de vraag waar ze nog van dromen.

We verrassen onszelf niet

De Hollandse degelijkheid blijkt ook uit de reactie op het winnen van een grote geldprijs. Bij het winnen van een miljoen euro zou slechts een relatief kleine groep mensen het leven flink omgooien. 10 procent begint een eigen bedrijf, 8 procent emigreert en 8 procent stopt helemaal met werken. De meeste mensen zetten het geld opzij (48 procent) of gaan reizen (44 procent). Een nieuw huis (42 procent) en een auto (34 procent) komen op de derde en vierde plek.

Nieuw Kraslot verandert je leven

Voor de echt verrassende wendingen in ons leven moet het initiatief van buitenaf komen. Daarom komt Krasloten met een nieuw Lot, de zogenaamde Gouden 7, waarbij krassers niet alleen kans maken op de hoogste krashoofdprijs ooit (777.777 Euro), maar ook verzeild kunnen raken in situaties die hun leven, voor even, compleet op z'n kop zetten.





http://www.krasloten.nl