Gemeente Bronckhorst
---

Gemeente en politie sturen inwoners brief met verzoek om zich aan te melden voor SMS-Alert

Voor informatie over veiligheid en incidenten in hun omgeving

Komende week ontvangen alle Bronckhorster huishoudens een brief van de politie en de gemeente met de vraag of zij zich willen aanmelden voor een proef met SMS-Alert.

Wat is SMS-Alert?
Met SMS-Alert zijn de hulpverlenende instanties (politie, brandweer en geneeskundige diensten) in staat om mensen zeer actueel en kosteloos te informeren over incidenten die zich in hun omgeving afspelen. Een kind dat zoek is of een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd, zijn twee voorbeelden van informatie die de politie mensen via SMS op hun mobiele telefoon toespeelt. Van deelnemende inwoners verwachten de gemeente en de politie dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld. Deze informatie kan dan bijvoorbeeld leiden tot het snel terugvinden van het vermiste kind of de aanhouding van de woninginbreker. Ook kunnen SMS-berichten worden verstuurd om inwoners bijvoorbeeld te waarschuwen voor een onbevoegde collectant die in hun buurt actief is. Kortom, alle informatie die de veiligheid in de buurt vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking.

In andere gebieden in ons land waar de proef heeft gedraaid, is deze succesvol geweest en is de veiligheid en betrokkenheid van de inwoners vergroot. De gemeente en politie hopen dan ook dat veel Bronckhorster inwoners zich aanmelden voor het project.

Deelname is gratis
In de brief die inwoners ontvangen, staat precies hoe zij zich kunnen aanmelden voor SMS-Alert. De ontvangen SMS-berichten zijn gratis, een deelnemer aan het SMS-Alert betaalt alleen de kosten van het SMS-bericht van aanmelding. De SMS-berichten van de politie kunnen niet worden beantwoord. Wel kunnen inwoners naar aanleiding van een SMS-Alert zelf contact opnemen met het algemene nummer van de politie (0900) 88 44.

Hengelo (Gld), 12 september 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --