Dienstenbond CNV

Nieuws

12 september 2008

Reorganisatie bij rotatiedrukkerij van De Telegraaf zorgt voor onrust

De huidige reorganisatie bij rotatiedrukkerij Voorburgwal (van de Telegraaf Media Groep) heeft niet alleen consequenties voor het aantal arbeidsplaatsen. Een ander gevolg is dat er volgens een nieuw rooster zal worden gewerkt. Daarnaast is voorgesteld om de reeds aangekondigde OR verkiezingen uit te stellen en de huidige OR te laten aanhouden na het verloop van de officiële zittingsperiode. Over dit alles is nogal wat onduidelijkheid, en daardoor ook onrust. CNV Media heeft om opheldering gevraagd.

Werknemers hebben kunnen kiezen tussen twee mogelijke nieuwe roosters. Dat lijkt op zich een goede zaak. De vraag is echter of alle op de roosters opgenomen uren ook wel correct worden uitbetaald. CNV Media wil hierover snel duidelijkheid scheppen. Ook het langer aanblijven van een OR kan, in sommige uitzonderlijke gevallen, verstandig zijn. Dat moet dan wel in goed overleg met, en met instemming van, alle betrokkenen gebeuren: de directie, de OR, de vakbonden en de werknemers.

Dat is nu niet gebeurd. Bovendien heeft CNV Media van zijn leden vernomen dat werknemers die het niet eens zijn met het aanblijven van de OR dat schriftelijk moeten uitleggen. CNV Media vindt dit onacceptabel: dat is natuurlijk de omgekeerde wereld! Het is de taak van de OR om uit te leggen waarom het eventueel verstandig zou zijn de verkiezingen uit te stellen.

CNV Media betreurt het ten zeerste dat, terwijl er wel overleg met collega-bonden is geweest, zij over deze zaken niet door directie en/of OR is ingelicht of geraadpleegd. CNV Media dringt er dan ook op aan om op zeer korte termijn met de directie te overleggen.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.