Compacte rookruimten voor kleine horeca gelegenheden


BARENDRECHT, 20080912 -- 20% van de Horeca uitbaters staat het roken in haar etablissement nog oogluikend toe onder het mom dat zij, in tegenstelling tot grotere gelegenheden, niet kunnen voorzien in rookruimten. Ook kleine horeca gelegenheden kunnen nu voorzien in een inpandige rookoplossing en daarmee voldoen aan de rookwet zonder de rokende gast naar buiten te moeten sturen of deze te verliezen aan de concurrent.

Rookoplossing
Het rookverbod resulteert in oneerlijke concurrentie doordat vooral kleine horeca ondernemers door ruimtegebrek veelal moeilijk kunnen voorzien in een rookruimte. Om toch te kunnen voorzien in een rookoplossing biedt HabitatSolutions uit Barendrecht hiervoor talrijke oplossingen. Deze variëren van een standaard assortiment transparante en aan het interieur aan te passen rookcabines (leverbaar vanaf ¤ 3000,00) tot custom made oplossingen waarbij een rookcabine op maat wordt gemaakt in een hoek of nis.

40 rokers per uur
De meest compacte standaard rookcabines beslaan een oppervlakte van slechts 1,6 m2 en bieden ruimte aan 3 tot 4 gelijktijdige rokers waarmee ongeveer 40 rokers 1 x per uur kunnen worden voorzien in hun rookbehoefte. In de rookcabine kan de gast uitaard tevens zijn drankje nuttigen. De afzuigende kracht van het systeem is zo groot, dat er geen hinder van rook buiten de cabine kan ontstaan. Zelfs als de deur van de rookcabine gewoon geopend is, wat is toegestaan, is er geen hinder van rook.

Diverse uitvoeringen
De door Habitat Solutions op de markt gebrachte rookcabines zijn in een direct afvoerende onderhoudsvrije uitvoering leverbaar en in een uitvoering voorzien van filters. De uitvoering met filters wordt uitsluitend ingezet indien het afvoeren van rook naar buiten niet realiseerbaar is.