Gemeente Delft

Felicitaties voor 75-jarige voetbalclub Vitesse

Op 14 september 2008 bestaat de voetbalclub c.s. Vitesse precies 75 jaar. Sportwethouder Dick Renssen is namens het gemeentebestuur op vrijdag 12 september bij de receptie aanwezig om de vereniging van harte te feliciteren.

Vitesse Delft is de zaterdagclub van Delft en speelt dit seizoen in de eerste klasse B, met onder meer sterke clubs als Voorschoten, RVVH en SHO.

Al vele jaren stelt de club zich ondernemend op met het exploiteren en oprichten van accommodaties. Vitesse streeft naar een 24-uurs gebruik van de accommodaties.

De voetbalvereniging scant haar A-jeugd op belangstelling voor vrijwilligersstages bij de club. De geselecteerde jeugdspelers volgen een begeleidingsprogramma voor een positie binnen de club als trainer of hulptrainer. Zo houdt Vitesse het vrijwilligerspotentieel op peil.

Vitesse Delft is een belangrijke partner voor de gemeente bij het ontwikkelen van het gemeentelijk sportbeleid. Dit uit zich onder andere in de betrokkenheid van Vitesse bij de ontwikkeling van de buurtsportvereniging, het aanbieden van 'Sport en Natuur buitenschoolse opvang' en het aanbieden van buurt- en wijksport (BOS) activiteiten.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft