Ingezonden persbericht


Nederland haalt het VK in en staat nu tweede op de toplijst van .eu-internetadressen

Brussel, 12 september 2008 - EURid, het Europese .eu-registry, is blij te kunnen melden dat er een grote toename is in het aantal .eu-internetdomeinnamen. In zes landen is het totale aantal .eu-domeinnaamregistraties in het tweede kwartaal van 2008 met meer dan 60% gegroeid, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde groei voor de gehele Unie bedroeg 15%, aldus het EURid-rapport over het tweede kwartaal. Het volledige rapport kunt u lezen op www.eurid.eu/files/Q2_08.pdf.

In diezelfde periode groeide het totale aantal .eu-domeinnaamregistraties in Nederland tot 385.568, en is daarmee voor het eerst hoger dan het totale aantal in het Verenigd Koninkrijk (365.611). Wat het totale aantal registraties betreft, is Nederland nu tweede achter Duitsland. Verder zijn er in Polen nu meer .eu-registraties dan in Italië en is België Zweden voorbijgestreefd. De Tsjechische Republiek staat nu op plaats tien in de lijst. Zie de onderstaande tabel voor meer gegevens.

Sinds april 2006 biedt het .eu-topniveaudomein 490 miljoen Europeanen in 27 landen een uniforme internetidentiteit. Meer informatie over .eu-statistieken vindt u terug op http://stats.eurid.eu.



Ingezonden persbericht