Ingezonden persbericht


Moeilijke eerste dag voor het DeGraaf GP Team op nat Indianapolis Motor Speedway

Vandaag is er voor het eerst gereden op het beroemde circuit van Indianapolis Motor Speedway. Tijdens deze eerste regenachtige dag van de Red Bull Indianapolis Grand Prix konden de DeGraaf Grand Prix rijders nog geen potten breken. Danny Webb bleek de snelste DeGraaf Grand Prix rijder te zijn met een voorlopige 19e positie. Stevie Bonsey rijdt zijn thuis grand prix maar moest nog erg wennen aan de nieuwe baan en kwam niet verder dan de 22e plaats. Hugo van den Berg is officieel nog niet gekwalificeerd en staat als eerste niet gekwalificeerde deelnemer.

Vanochtend om 08.30 uur plaatselijk tijd beet de 125cc klasse de spits af. Met veel regen kwamen de rijders de baan op en voor iedereen was het zoeken naar de ideale lijn. Danny Webb bouwde de vrije training op en sloot de training af op de elfde plaats. Stevie Bonsey probeerde snelle tijden te rijden maar moest dat bekopen met een kleine schuiver. Door deze crash miste Bonsey kostbare tijd en kon alleen de laatste tien minuten nog rijden en eindigde de training op de 29e positie. Hugo van den Berg startte de vrije training sterk en bivakeerde tot vijf minuten voor het einde tussen de tiende en de vijftiende plek. In de laatste minuten verloor Van den Berg terrein en kwam terecht op een aardige 22e plek.

De kwalificatie werd ook verreden onder regenachtige weersomstandigheden maar gelukkig kwam de regen niet meer met de hoeveelheden naar beneden als in de ochtend. Wederom wist de kleine Engelsman de snelste tijd van het team te rijden maar kon niet tevreden zijn met de negentiende plaats.

Amerikaan Stevie Bonsey kon in de qualificatie snellere tijden rijden. Bonsey spendeerde veel tijd op de baan en iedere ronde kon hij zijn tijd verbeteren. De Amerikaanse tiener kwam op een voorlopige 22e positie.

Hugo van den Berg kwam in de kwalificatie niet zo goed uit de verf als in de ochtend sessie. Zijn snelste rondetijd was maar liefst 3,5 seconde sneller dan in de ochtend maar kwam een miniem verschil van 0,007 seconde tekort om zich te kwalificeren. Van den Berg is de eerste rijder die niet gekwalificeerd is samen met nog zeven rijders.

Stevie Bonsey (22e, 2:03,859): "Nou, tot nu toe was het niet mijn beste dag. Ik worstel echt met deze baan maar het gaat steeds beter. Ik probeer de snelheid stap voor stap op te voeren. Ik moet morgenvoreg gewoon als eerste de baan op en ervoor zorgen dat ik mijn Aprilia in de top 10 parkeer!"

Danny Webb (19e, 2:03,087): "Vandaag ging het niet genoeg. De hele dag regende het hard. De ochtendsessie ging oke en ik wist deze sessie op de elfde plaats af te sluiten. In de kwalificatie verbeterde ik ronde na ronde maar uiteindelijk was het niet snel genoeg. Morgen ga ik 110% geven en zal ik tot het maximale gaan!"

Hugo van den Berg (NQ, 2:06,792): "Vanochtend liep het best goed. Ik deed goed mee maar het was moeilijk omdat er op het nieuwe asfalt veel aquaplanning was. Het oude gedeelte gaat me goed af. Vanmiddag ging ik niet snel genoeg en wist ik mijzelf niet eens te kwalificeren. Morgen zal daar zeker verandering in komen."