Gemeente Almelo

Bezoek het reizende peuterfestival in Hof88 op 13/14 september

11 september 2008 - Wegens groot succes organiseert Theater Hof 88 samen met het Kreatief Centrum, De Muziekschool Twente en de Bibliotheek Almelo op zaterdag 13 en zondag 14 september voor het vierde jaar het Peuter- en Kleuterfestival. Het Peuter- en Kleuterfestival is een sprankelend evenement voor twee-, drie-, vier- en vijfjarigen. Peuters en kleuters kunnen samen met hun (groot)ouders naar fantasievolle voorstellingen en workshops. Speciaal voor het festival wordt Hof 88 omgetoverd tot een peuterparadijs met o.a. feestelijk muziek, verkleedkleren, speelgoed, een grimehoek, de ukkielounge-tent en nog veel meer...

Voorstellingen op zaterdag 13 september

* Superboek - Faruk Dikici, Kapelzaal 13.00 uur (45 min) Faruk stapt in een levensgroot opengeslagen pop-up boek. Bladzijde na bladzijde gaan de peuters mee op avontuur. Faruk gaat in bad. De kraan loopt en het bad stroomt over. Op de stroom verdwijnt Faruk met bad en al naar zee. En dan begint een adembenemende tocht!

* Spinnetje - Cowboy Billy Boem, Theaterzaal 12.00 en 14.00 uur (45 min)
In Spinnetje worden kleine verhaaltjes verteld en veel liedjes gespeeld. Een interactief samenspel tussen de spelers en kinderen
- ouders: samen zingen, bewegen, lachen en verwonderen, kortom: samen heerlijk genieten!

Superboek spinnetje

Voorstellingen op zondag 14 september

* De Spijker op zijn Kop - De Toren van Geluid, Kapelzaal 13.00 uur (45 min)
Twee stoere bouwvakkers zetten een huis in elkaar. Ook de kinderen gaan meedoen: rijden met een kruiwagen, het storten van houten bouwstenen en nog veel meer. De bouwvakkers zijn echte zangers. Laat het muzikale feest maar losbarsten!

* Z'n leukste liedjes - Dirk Scheele & Band, Theaterzaal 12.00 en 14.00 uur (50 min)
In Z'n Leukste Liedjes speelt en zingt Dirk Scheele samen met zijn band liedjes waarbij iedereen meedoet. Er komen vast spetterende verzoekjes uit de zaal!

Workshops beide dagen: 10.00, 10.45 en 11.30 uur
* Danspret: op feestelijke bekende muziek samen dansen. En... de pappa's en mamma's mogen meedoen.

* Muziek in de Tent: bekende en nieuwe liedjes samen zingen en spelen, en vooral heel veel plezier hebben.
* Boeke(n)feest: Jet Boeke (schrijfster en tekenaar van Dikkie Dik) vertelt en tekent een verhaal van Nederlands bekendste poes.
* Dat maken we zelf!: zelf een speelgoedje maken is een hele kunst...of niet? Peuters maken van stofjes, karton en nog veel meer een eigen popje of kunst-tol.

Eten, drinken en meer
Een Peuter- & Kleuterbuffet met fruit, poffertjes, cakejes en veel andere gezonde hapjes. Deze is uitsluitend voor peuters en kleuters. Voor de pappa's en mamma's is er een heuse koffie/ eethoek met heerlijke broodjes. Ook is er een babyroom aanwezig.

Festival-dagpas
Deze geeft toegang tot het gehele festival, de speeltenten, buffet, en andere onderdelen.
EUR 17,00 = één voorstelling en twee workshops voor 1 volwassene en 1 kind. EUR 7,00 voor iedere persoon extra.

Zie ook:

* www.hof88.nl

* www.peuterfestival.nl

Adres:

Theater Hof 88
Elisabethhof 4
7607 ZD Almelo
tel: (0546) 850264

affiche