FNV

visual

13-9-2008

Gezocht: werkenden met krappe beurs

Werk leidt niet altijd tot meer welvaart. Er is een groeiende groep werkende mensen die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. Wat vaak leidt tot financiële en sociale problemen.

Met het project `Krap an' wil de FNV deze onderbelichte groep in de Nederlandse samenleving zichtbaar maken. FNV-beleidsmedewerker Ans Pelzer: "Het wordt hoog tijd dat er aandacht komt voor de steeds groter wordende groep mensen met werk die desondanks nauwelijks rond kan komen.

In het project maken een journalist en een fotograaf een portret van zo'n `werkende arme'. De portretten gaan samen een reizende tentoonstelling vormen, waarmee we het onderwerp bespreekbaar willen maken. Het is de bedoeling dat een en ander uiteindelijk leidt tot concrete voorstellen om iets aan de situatie van deze mensen te doen."

De FNV is op zoek naar mensen die mee willen werken aan het project. Werk je minstens drie dagen per week en verdien je maximaal 18 duizend euro bruto per jaar, dan kun je je opgeven. Je moet wel bereid zijn je verhaal te vertellen en op de foto te gaan.

Interesse? Neem contact op met Ans Pelzer, 020 - 5816654 of via de mail Ans Pelzer Aanmelden kan nog tot 30 september 2008.