Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hierden - Bestuurder onder invloed                        |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 september een 27-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten zagen de man in zijn auto met hoge snelheid rijden over de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Op de Hoeveweg lieten ze hem blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken waarop de man werd aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. Daar bleek een alcoholpromillage van 1,79. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Bestuurder onder invloed                     |
Een 51-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 september aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 8 uur. Een 25-jarige man uit Harderwijk die zich met de aanhouding bemoeide en zich niet kon legitimeren, werd tevens aangehouden.

De politie werd rond 03.00 uur getipt dat de man zijn auto onder invloed bestuurde op de Strandboulevard in Harderwijk. Agenten gaven hem op de Burgermeester de Meesterstraat een stopteken. De man werkte opzettelijk niet goed mee aan de ademanalyse. Hierop werd hij aangehouden. Een bekende van de man, een 25-jarige man ook uit Harderwijk, bemoeide zich met de aanhouding en weigerde te vertrekken. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd ook hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een bekeuring.

De 51-jarige man bleek een alcoholpromillage van 1,56 te hebben. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur.

|     |Wezep- Gewonden na kop-staartbotsing                      |
Een 41-jarige man uit Doornspijk en een 41-jarige vrouw uit Elburg werden zaterdag 13 september omstreeks 08.47 uur naar het ziekenhuis vervoerd na een kop-staartbotsing op de Zuiderzeestraatweg in Wezep.

De 41-jarige man uit Doornspijk reed met zijn auto op de Zuiderzeestraatweg in Wezep komend vanuit Oldebroek. Op de kruising met de Polweg stopte hij. De 41-jarige vrouw uit Elburg had dit te laat in de gaten en botste achterop haar voorligger. Een 23-jarige automobiliste uit Elburg had ook weer te laat door dat de auto voor haar stopte en botste achterop de 41-jarige vrouw. De man uit Doornspijk en de 41-jarige vrouw werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --