KNHS


Hippiade paarden: Dennis van den Brink kampioen L-springen

13 september 2008

Ermelo (KNHS) Het KNHS-kampioenschap springen klasse L is zojuist gewonnen door de 15-jarige Dennis van den Brink met Royal Queen (v.Nassau). Karin Morsink en Vince (v.Hemmingway) wonnen zilver, Astrid Reijnders en Hunzehoeve Vieux waren goed voor brons.

Door de extreme regenval van de afgelopen dagen kon het kampioenschap niet zoals gepland op het bijterrein worden verreden. Door wat wijzigingen in het programma kon het L-springen op het fraaie hoofdterrein worden verreden waar de eerder dit jaar aangelegde Agterberg bodem zijn waarde bewijst.

Va de 51 gestarte combinaties bereikten er 14 de barrage waarin vier ruiters wederom foutloos bleven. Winnaar Van den Brink reed een super scherpe barrage waarbij hij wendingen reed die niemand hem nadeed. Ik heb samen met mijn vader gekeken welke barrage ik zou rijden. De wending voor de dubbel langs was een gok maar als je wilt winnen moet je wat proberen.
Dennis verdiende naast zijn gouden medaille ook een schitterend Daaleman zadel dat werd aangeboden door Erik Daaleman van de gelijknamige zadelmakerij.