Het Festival van het Leren: 13-19 september 2008

03/06/2008 16:46

Lansu+Paulis Bedrijfsjournalisten B.V.

PERSBERICHT

Rotterdam, 3 juni 2008

Het Festival van het Leren: 13-19 september 2008

Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 september 2008 vindt Het Festival van het Leren plaats. Dit landelijke evenement is bedoeld om mensen te stimuleren zich verder te ontwikkelen: van een leerzame sociale activiteit tot en met het volgen van een cursus. Door het hele land laten regionale organisaties zien wat zij hiervoor in huis hebben.

'Je kunt meer dan je denkt.' Met die slogan daagt Het Festival van het Leren mensen uit hun talenten te ontwikkelen en benutten. Het richt zich op volwassenen en dan met name op senioren, allochtonen, gehandicapten, lager opgeleiden en werkzoekenden. Doel is te laten zien dat leren voor iedereen leuk kan zijn. Soms gaat leren zelfs ongemerkt of spelenderwijs. Daarom legt het festival het accent dit jaar op vormen van non-formeel en informeel leren. Mensen die relatief weinig aan hun ontwikkeling werken, kunnen op die manier meer zelfvertrouwen krijgen en zullen dan makkelijker overstappen naar een vorm van formeel leren.

Het festival brengt de doelgroepen in contact met een diversiteit aan opleidingen, educatie en vorming, en wil daarbij drempels uit de weg ruimen. De deelnemende organisaties (roc's, volksuniversiteiten, bibliotheken, buurthuizen, projecten 'leren en werken' etc.) verstrekken informatie over hun aanbod en organiseren publiekstrekkende activiteiten, zoals markten, workshops en excursies. Website www.hetfestivalvanhetleren.nl informeert bezoekers in de loop van de zomer over de activiteiten in de verschillende regio's.

Vier ambassadeurs roepen mensen op om in de week van 13-19 september een regionale activiteit van het festival te bezoeken. Op www.hetfestivalvanhetleren.nl vertellen zij over hun visie op en ervaringen met leren.


- Agnes Jongerius - voorzitter Vakcentrale FNV ("Durf te dromen van succes")


- Catherine Keyl - tv-presentatrice ("Je kunt overal wat van opsteken, dus doe iets")


- Hakim Traïdia - cabaretier en mimespeler ("Leren maakt het leven makkelijker")


- Lucille Werner - tv-presentatrice en initiatiefnemer CAPaward ("Haal alles uit het leven wat erin zit")

Het Festival van het Leren wordt gefinancierd door de Projectdirectie Leren & Werken (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De organisatie is in handen van de CED-groep te Rotterdam en Lansu+Paulis Communicatiepartners te Leiden.

Noot voor de redactie (