Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noorderparkfestival zaterdag 13 en zondag 14 september2008

Na het succes van de afgelopen twee jaar staat Amsterdam-Noord op 13 en 14 september opnieuw in het teken van het Noorderparkfestival. Zaterdag 13 september wordt het festival om 21.00 uur geopend met een spectaculaire vuurwerkshow. Op zondag zijn er van 12.00 uur tot 21.00 uur optredens met onder andere hiphop, levensliederen, wereldmuziek en jeugdtheater. De toegang is gratis!

Het Noorderparkfestival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De afgelopen twee jaar was het festival een groot succes. Reden genoeg om dit jaar weer een editie van het Noorderparkfestival te laten plaatsvinden. Het festival pakken we dit jaar weer groots aan met een zeer gevarieerd programma vol met muziek- en dansvoorstellingen voor jong en oud. Het festival vindt plaats in het toekomstige Noorderpark, nu nog het Florapark en Volewijkspark.

Hierbij een greep uit het programma:

Zaterdag 13 september 2008


* Om 16.00 uur en 19.00 uur speelt het Magic Circus tweemaal de voorstelling Magic Mombasa.

* Om 21.00 uur start het festival officieel met een spectaculair vuurwerk door Art Éphémère.

* Daarna barst er een muzikaal festijn los op twee podia met de coverband Novomundo en speciaal voor de jongeren PartySquad, DJ Chainsaw en een optreden van Miss Noordje 2008.

Zondag 14 september 2008


* Het festival is op zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Drie podia, de Noorderparkkamer, een circustent en een kinderweide vol plezier voor kinderen en volwassenen.

* Op het Noorderparkpodium staan Wesly Bronkhorst en Stef Ekkel met vooral het levenslied.

* Op het Rozentuinpodium klinkt wereldmuziek met Labryenco en Neco Novellas.

* Op het Floraparkpodium staat gevarieerd jong talent uit Amsterdam-Noord, zoals Noord Soul, de Lijpe Chickies en van wereldformaat: Giovanca.

* Op de kinderweide is vooral een actief programma voor kinderen tot 12 jaar, zoals Circus Kristal en het Kinderkookkafe met tussendoor muziek van Leve het nijlpaard!

* In de circustent zijn voorstellingen en in de Noorderparkkamer kan men heerlijk lezen, luisteren naar verhalen of een workshop poëzie volgen.

Naast de vele optredens staan er op het Noorderparkfestival verschillende kramen met heerlijke hapjes uit alle windstreken zoals wraps, Surinaamse bami en gezonde Caribische smoothies. Ook kunnen bezoekers genieten van een heerlijke espresso met appeltaart. Op zondag is er ook een cultuur- en informatiemarkt waar diverse culturele instellingen uit Amsterdam-Noord hun aanbod 2008 -2009 presenteren.

Het Noorderparkfestival is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, auto en fiets. Bezoekers kunnen hun fiets gratis stallen in de Locker mobiele fietsenstalling in het Florapark.

Het complete programma van het Noorderparkfestival kunt u vanaf 14 juli 2008 bekijken op www.noorderparkfestival.nl