Ingezonden persbericht

Nationale Orgeldag 13 september 2008 Nicolaïkerk Utrecht

Ter gelegenheid van de Nationale Orgeldag is de vermaarde Engelse organiste Dame Gillian Weir te gast in de Utrechtse Nicolaïkerk. Omdat deze beroemde orgelvirtuoos zelden optreedt in ons land is dit een uitgelezen kans voor de orgelliefhebber om van haar vermaarde spel te genieten.

Masterclass door Dame Gillian Weir
Van 13.00 uur tot 14.30 uur is er een Masterclass door Dame Gillian Weir. Toegang gratis.
Zij zal met een drietal conservatoriumstudenten werken van o.a. Jehan Alain en Olivier Messiaen behandelen. Zowel het Sweelinck-orgel als het hoofdorgel zullen daarbij worden gebruikt. Het publiek kan via een videoscherm het programmaonderdeel bij het hoofdorgel volgen. Voor organisten van alle rangen en standen de kans om deze beroemdheid van dichtbij mee te maken!

Celebrity Recital door Dame Gillian Weir
De Nationale Orgeldag wordt om 20.00 uur in de Nicolaïkerk afgesloten met een Celebrity Recital door Dame Gillian Weir.

Dame Gillian Weir is al ruim 40 jaar één van 's werelds belangrijkste organisten. Op alle grote festivals heeft zij geconcerteerd en ze wordt geroemd om haar geweldige virtuositeit en vaak originele interpretaties. Ze heeft vele prijzen in de wacht gesleept waaronder die van het prestigieuze Orgelconcours van St. Albans.

Ze zal zowel het Sweelinckorgel als het grote Marcussenorgel van de Nicolaïkerk bespelen met werken van Purcell, Scarlatti, Muffat, Heiller, Attaingnant en Messiaen.
Voor meer info kijk op www.nicolaiconcerten.nl, www.nicolaikerk.nl en www.gillianweir.com

Entree: E 10,00; Studenten en jongeren tot 21 jaar E 5,00

---- --




Ingezonden persbericht