Ingezonden persbericht


HATTRICK VOOR MEREDITH MICHAELS BEERBAUM IN GLOBAL CHAMPIONS TOUR

Arezzo, Italy 13/09/2008 ­ Meredith Michaels Beerbaum (GER) en Shutterfly hebben vandaag voor de derde maal dit jaar een etappe van de Global Champions Tour, gepresenteerd door CN en CN WorldWide, gewonnen. Door als enige combinatie twee foutloze rondes af te leggen verdedigde ze tevens haar titel van vorig jaar op het Arezzo Equestrian Centre.

"De overwinning van vandaag is heel speciaal voor mij" zei Meredith na afloop. "Het missen van de bronze medaille in Hong Kong op 0.1 seconde was heel moeilijk en daarom ben ik er extra trots op weer terug te zijn met deze overwinning van vandaag".

Judy Ann Melchior (BEL) en Aktion Pur Z reden een foutloze eerste ronde en hadden een tijdfout in de tweede ronde, wat de tweede plaats als resultaat had. Judy Ann zei: "Ik ben erg blij om vandaag bij de top drie te horen. Mijn resultaten in de Global Champions Tour waren wel goed dit jaar, maar het is toch heel fijn om vandaag eindelijk op het podium te staan!"

De als derde geplaatste combinatie was Steve Guerdat (SUI) met Tresor die een tijdfout in beide rondes lieten noteren. Guerdat: "In een grote arena als hier heeft mijn paard meer tijd nodig om rond te komen dus ik had aan het begin van vandaag zeker niet op dit resultaat gerekend".

Nick Skelton (GBR) blijft de beste ruiter van de GCT ranking en zei daarover: "Arko heeft heel constant gepresteerd en was in alle Global Champions Tour etappes van dit jaar bij de beste zeven. Hij heeft net de CN International in Spruce Meadows gewonnen en heeft dus ook een drukke week met reizen achter de rug. Over het resultaat van vandaag ben ik een beetje teleurgesteld, maar ik ben blij met het aanvoeren van de GCT ranking".

President van de Global Champions Tour Jan Tops liep zelf het parcours vanmiddag en Nr.28 zei: "Vandaag hebben we wederom erg goede sport gezien. Tijdens het parcourslopen had ik iets meer foutloze ritten verwacht, maar het bleek een pittig parcours te zijn. Over het hele jaar genomen was de Global Champions Tour veel beter dan vorig jaar. Uiteraard hadden we dat zonder onze sponsoren CN, CN WorldWide, Rolex, mediapartner Eurosport en uiteraard alle concours organisatoren niet kunnen bereiken. Voor volgend jaar werken we aan nieuwe evenementen waarover meer bekend gemaakt zal worden na Sao Paulo. We zien nu de ontwikkeling dat ruiters hun paarden voorbereiden op en toewerken naar de Global Champions Tour evenementen waardoor de serie volgend jaar alleen nog maar beter kan worden".

Parcoursbouwer Uliano Vezzani (ITA) had een behoorlijke uitdaging in petto voor de GCT ruiters die hoopten in Arezzo nog genoeg punten te kunnen halen om zich te qualificeren voor de GCT finale tijdens de Athina Onassis International Horse Show in Sao Paulo.

De eerste ronde van de Global Champions Tour Grand Prix bracht 39 deelnemers aan de start. Bij de beste achttien combinaties voor de tweede ronde zaten er zes die nog steeds punten nodig hadden om bij de beste 25 ruiters te horen voor de finale. Dat waren: Ludger Beerbaum (28), Julien Epallaird (39), Franke Sloothaak, Piergiorgio Bucci, Laura Kraut (gedeeld 47ste), Malin Baryard Johnson en Gianni Govoni (gedeeld 53ste).

Alleen Ludger Beerbaum slaagde erin genoeg punten te verzamelen om toch nog een ticket naar Brazilië te verdienen vandaag. Voor de Nederlandse ruiter Henk v.d. Pol was de trip naar Arezzo erg de moeite waard. Voor aanvang van het concours stond hij 25ste in de ranking en dankzij de twee verdiende punten van vandaag behield hij deze positie.

Naast Henk v.d. Pol behoort ook Albert Zoer tot de Nederlandse ruiters die gekwalificeerd zijn voor de Global Champions Tour finale in Sao Paulo van 8 t/m 12 oktober a.s.

Eurosport zal de tweede ronde van de Global Champions Tour Grand Prix Arezzo vanavond uitzenden om 21.00 uur.
.

Global Champions Tour: http://www.globalchampionstour.com en haar partners http://www.cnworldwide.com; http://www.cn.ca; http://eurosport.yahoo.com; http://www.rolex.com




Ingezonden persbericht