Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Audities Matthäus Passion 2009

Otto Klap dirigeert Bach's meesterwerk in De Baarsjes

5 september 2008
Meneer de Wit start met een ambitieus project: de uitvoering van de Matthäus Passion in De Baarsjes. In de Chassékerk, onder leiding van dirigent Otto Klap én in de Nederlandse uitvoering van Jan Rot.

De Matthäus Passion, ooit gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus.

Amateurzangers (m/v)

Meneer de Wit zoekt amateurzangers (m/v) die noten kunnen lezen, koorervaring hebben en bij voorkeur zangles hebben (gehad). Maar vooral naar mensen die erg veel zin hebben om (delen uit) de Matthäus Passion te zingen! De repetities starten maandagavond 15 september.

Audities

Op zondag 7 september (tussen 11.00 en 15.00 uur) vinden de `audities' plaats in aanwezigheid van Otto Klap en Bernard Geijsel (beiden dirigent) en Michiel Daalderop (pianist). De audities (géén `Idols!) zijn vooral bedoeld om de zangers (m/v) in te delen in de verschillende stemgroepen en daarmee te inventariseren of er een compleet koor is (voldoende mensen per stemgroep).

Aanmelden

Aanmelden kan bij Wendela de Vries (06 2638 4998 of via wendela@meneerdewit.com). Meld u zich ook aan als u 7 september niet kunt; mogelijk dat er de 14e nog een auditieronde plaatsvindt!

Portret Johann Sebastian Bach foto interieur Chassékerk