Politie Noord- en Oost Gelderland

Tweetal aangehouden

Gaanderen, 15-09-2008 o De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 september twee mannen aangehouden op de Kerkstraat in Gaanderen. Een 19-jarige man uit Terborg werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg hiervoor proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Een 43-jarige man uit Terborg werd aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken.

Agenten reageerden rond middernacht op meldingen dat de mannen voor overlast zorgden op het kermisterrein op de Kerkstraat in Gaanderen. Beide gedroegen zich erg agressief in de richting van zowel omstanders als de politiemensen. De mannen roken sterk naar alcohol en weigerden gehoor te geven aan de oproep om het terrein te verlaten. De jongste van de twee zou rijdend op een brommer zijn gezien.

De man verzette zich hevig toen de agenten hem wilde aanhouden wegens het rijden onder invloed. Met gepast geweld kon hij uiteindelijk naar het bureau worden overgebracht. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,68 te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

De 43-jarige man bemoeide zich met de aanhouding van zijn maatje en gaf een valse naam op. Hierop werd ook hij aangehouden. Uit een gehouden ademanalyse bleek een alcoholpromillage van 1,47. Dit leverde hem een rijverbod van 9 uur op.