Politie Groningen

Maandag 15 september 2008

Provincie Groningen, 15-09-2008

Ter Apel: nog twee aanhoudingen na brandstichting

De politie heeft zondag nog twee jongeren aangehouden voor brandstichting. Het gaat om twee jongens uit Ter Apel, 12 en 13 jaar. Beide heren hebben een bekentenis afgelegd. Zaterdag werd al een 15-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden. Bij de brand aan het Ruiten A Kanaal in Ter Apel ging één boot volledig in vlammen op. Een naastgelegen boot liep schade op.

Groningen: Deen beroofd

Een 17-jarige jongen uit Denemarken is zondagochtend beroofd. De jongen liep omstreeks 4.30 uur over het Gedempte Zuiderdiep, toen hij werd aangesproken door een man. Onder bedreiging van een steekwapen moest de man zijn bankpasjes en pincode afgeven. Terwijl de verdachte probeerde te pinnen, kon het slachtoffer ontkomen. Het zou gaan om een jongeman van ongeveer 1.80 meter met een slank postuur. De man droeg een wit sweatshirt. Op een afstandje stond een tweede man, die zeer waarschijnlijk bij de verdachte hoorde. Hij had een grijze trui en een spijkerbroek aan. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: man zwaait met stuk hout

De politie heeft zondagochtend een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond op de kruising van de Boumaboulevard met de Europaweg met een paal te zwaaien. Verschillende automobilisten moesten uitwijken voor de man. De Stadjer is aangehouden voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Bij zijn fouillering werden diverse zakjes met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De zakjes zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: eigenwijze bromfietser

Een 21-jarige bromfietser uit Groningen is zondagmiddag bekeurd. De man reed zonder helm over de Claremaheerd. Ook zijn 26-jarige passagier uit Dordrecht droeg geen helm. Beide heren zijn hiervoor bekeurd. De bestuurder had bovendien geen rijbewijs en de passagier kon geen identiteitsbewijs tonen. Met elk nog een bekeuring, konden ze hun weg lopend vervolgen. Even verderop stapten de heren echter weer op de bromfiets. De bestuurder krijgt hiervoor een bekeuring thuis gestuurd.

Groningen: aanhouding na vernieling ruit

De politie heeft zondagnacht twee mannen en een vrouw uit Drachten (22, 44 en 45 jaar) aangehouden. Het drietal zou bij een horecagelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep een ruit hebben vernield. Op het bureau bleek de vrouw er niets mee te maken te hebben. Zij is heengezonden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 21-jarige automobilist uit Veendam is zondagnacht overgebracht naar het ziekenhuis. De man stond stil voor een verkeerslicht op de Sontweg in Groningen. Een achterop komende 22-jarige automobilist uit Hoogezand remde te laat en botste op de Veendammer. De Veendammer is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder en overige inzittenden kwamen met de schrik vrij. Beide autos zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidcontroles en ingevorderde rijbewijzen

Op de N33 nabij Spijk heeft de politie het rijbewijs van een 26-jarige man uit t Zandt ingenomen. De man werd geklokt op een
snelheidsovertreding van meer dan 70 km/uur. Waar hij 100 mocht reed hij ruim 170 km/uur. Ook een 29-jarige motorrijder uit Appingedam en een 49-jarige motorrijder uit Scheemda werden op de Rijksweg 33 nabij Losdorp gecontroleerd. Beiden overschreden de snelheid met ruim 60 km per uur. De drie heren konden het rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

In Uithuizen en Zoutkamp werden eveneens controles gehouden. In beide gevallen werden ruim 100 bestuurders bekeurd. In totaal werden 230 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/uur waar 80 km/uur gereden mag worden.

Delfzijl: bedreiging van ex

Aan de Wendakker in Delfzijl heeft de politie zondagavond een 37-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De man had in de woning van zijn ex de boel op stelten gezet en zijn 29-jarige ex bedreigd. Toen agenten de vrouw te woord stonden, kwam de verdachte wederom bij de woning en begon haar en de agenten opnieuw te bedreigen. Uit veiligheidsoverwegingen werd de man meegenomen naar het politiebureau en voor de rest van de nacht ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: bedreiging en belediging

Op het Boven Westerdiep heeft de politie zondag een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in zijn ouderlijke woning zijn moeder bedreigd en geslagen. Toen de agenten wilden bemiddelen begon de verdachte ook de agenten te bedreigingen en beledigingen. Om de rust te herstellen is de verdachte mee genomen naar het bureau. Hier werd hij ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.