Politie Noord- en Oost Gelderland

Man onder invloed, auto op zn kop

Doetinchem, 15-09-2008 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 september een 19-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd op de Transportweg aangetroffen naast zijn auto, die op de kop lag.

De politie ontving rond 00:45 een melding over een aanrijding op de Transportweg. Ter plaatse troffen zij de 19-jarige aan naast zijn auto. Volgens de man was hij geramd door een andere auto. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij herhaaldelijk weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De man is ingesloten om op een later tijdstip te verhoren.

Omdat op de Transportweg geen sporen van een andere auto zijn aangetroffen en de man uiteenlopende verhalen vertelde over wat er gebeurd zou zijn, vermoedt de politie dat hij er zelf verantwoordelijk voor is dat hij over de kop geslagen is. De auto is total-loss. De politie maakt proces-verbaal op.