Gemeente Gilze en Rijen

Marc Lammers inspireert ondernemers en politici

De jaarlijkse ontmoeting tussen het Gilze-Rijens Industrieel Contact en het gemeentebestuur op donderdagavond 11 september 2008 werd een bijzondere avond. Gastspreker Marc Lammers was een schot in de roos voor de organisatie.

Ademloos luisterde een volle Raadszaal naar een gedreven en inspirerende Lammers. "Doelen stellen, en alle activiteiten afstemmen op het realiseren van die doelen", was zijn credo, waarbij hij direct het belang van innovatie aangaf. Door "Out of the box" te denken blijf je open staan voor nieuwe ontwikkelingen en behoud je de voorsprong op je concurrenten. Lammers vertelde niet alleen, maar liet ook in beeld en geluid zien wat hij bedoelde. Door zijn uitleg werd duidelijk dat ondernemen ook een vorm van topsport is waarbij het er om gaat dat je je talenten moet laten excelleren. Door samen te werken kun je je tekortkomingen compenseren en is succes slechts een kwestie van tijd.

Het leek allemaal zo eenvoudig en logisch. De afsluitende video van de gewonnen hockeyfinale in Beijing was opnieuw een kippenvelmoment. Het applaus dat volgde was daarom zeker ook bedoeld als erkenning van een bijzondere coach met visie, die met een Gouden Olympische medaille de kroon op zijn werk heeft gezet