Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder veroorzaakt schade

Nijmegen, 15-09-2008 o Zondagnacht kreeg de politie een melding van een geval van doorrijden na aanrijding in het centrum van Nijmegen. Getuigen wisten een omschrijving van de betrokken auto en een kenteken door te geven. Agenten die uitkeken naar de desbetreffende auto zagen deze even later in de wijk Zwanenveld rijden en gaven de bestuurder een stopteken.

Tijdens de staande houding roken de politieagenten een alcohollucht. Dit samen met de regel 'botsen is blazen' was meer dan voldoende aanleiding voor de agenten om een blaastest bij de man af te nemen. Uiteindelijk leidde dit tot een uitslag op de ademanalyse van 730 ug/l. De verdachte, van 20 jaar uit Nijmegen, bleek bovendien een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de 20-jarige werd meteen ingevorderd.

Schade
De Nijmegenaar zou eerder die nacht zijn doorgereden na een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Eerste Walstraat. Een getuige constateerde daar dat een damesfiets beschadigd was geraakt. De bestuurder van de auto zou van een parkeerplaats zijn weggereden en daarbij de gestalde fiets en een muur te hebben geramd. Agenten troffen aan de auto van de 20-jarige diverse beschadigingen. Het onderzoek loopt nog. (08)

Laatst gewijzigd 15-09-2008 10:58 | © Regio Gelderland-Zuid |