Ness gaat in Nederland partnerschap aan met Shunra Software

15/09/2008 11:33

NESS Benelux

Baarn, 15 september 2008, Ness Technologies Inc. (NASDAQ:NSTC), een wereldwijd opererende system integrator en Shunra Software, wereldwijd toonaangevend in oplossingen op het gebied van netwerkemulatie en performancetesten van applicaties maken bekend dat Ness de oplossingen van Shunra in Nederland zal gaan verkopen en implementeren. Ness biedt al vele jaren advies- en uitvoeringsdiensten op het gebied van optimalisatie van applicatieperformance van complexe systemen, in het bijzonder bij grote organisaties. Met deze samenwerking versterkt Ness haar bestaande portfolio.

"Deze samenwerking is belangrijk voor Ness omdat de oplossingen van Shunra onze methodiek om applicaties zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk te testen aanvult en versterkt," zegt Eduard Kaan, Senior Account Manager bij Ness Benelux B.V. "Onze klanten vragen om de beste oplossingen, oplossingen die door gezaghebbende analisten worden bestempeld als marktleider op dat gebied," vervolgt Kaan.

Shunra is een toonaangevende leverancier van zowel hard- als software WAN emulatieoplossingen, gecombineerd met een breed scala van best-practices op het gebied van applicatieontwikkeling en performance testing. Ness zal Shunra's Virtual Enterprise Suite, inclusief de WAN emulatietoestellen en softwaremodules, die gebruikt worden door zowel ontwikkelaars als testers, gaan voeren. Ness zal tevens VE Desktop Professional, een Windows gebaseerde oplossing, speciaal ontwikkeld voor ontwikkelaars, Quality Assurance professionals en HP Loadrunner gebruikers gaan voeren. De oplossingen van Shunra voorzien in:


- Een eenvoudige manier om netwerkcondities op veraf gelegen vestigingen te reproduceren;


- Een significant snellere methode om problemen van gebruikers op veraf gelegen vestigingen te diagnosticeren en op te lossen;


- Grondige low-level analyses om de prestaties van applicaties over het Wide Area Network te optimaliseren;


- Veel accuratere uitslagen van bestaande loadtests, die dankzij Shunra veel natuurgetrouwer zijn.

"Als gevolg van de wereldwijde vraag heeft Shunra het aantal internationale partnerschappen de laatste zes maanden flink vergroot en we zijn dan ook verheugd om Ness als partner te verwelkomen," zegt Jim Murray, Vice President Worldwide Sales. "Wij zijn ervan overtuigd dat de expertise van Ness onze toch al sterke positie in deze regio verder zal versterken."

"Ness heeft gekozen voor Shunra, omdat Shunra onze filosofie ten aanzien van het betrouwbaar en efficiënt testen van applicaties versterkt. We zijn erg opgetogen over deze samenwerking," concludeert Eduard Kaan.

Over Shunra Software

Shunra Software is marktleider in WAN emulatieoplossingen voor het testen van de prestatie van applicaties gedurende de gehele levenscyclus. Applicatieontwikkeling, Kwaliteitsbeheer, Uitrol en Beheer kunnen hun productieomgeving zeer eenvoudig in een model 'vangen' of eigen 'wat als' scenario's ontwerpen om te kunnen voorspellen hoe de applicatie zal gaan presteren nog voordat deze is uitgerold. De oplossingen van Shunra worden onder andere gebruikt bij data center consolidaties, het testen van de prestatie van applicaties, het testen van VoIP omgevingen, websites en WAN optimalisatie. Kijk voor meer informatie over Shunra op www.shunra.com

Over Ness

Ness Technologies (NASDAQ: NSTC) is een wereldwijde System Integrator (7.800 medewerkers in 18 landen) met als doel om klanten te helpen bij efficiencyverbeteringen. Ness levert haar producten (USoft) en diensten (QA/testing, consultancy en outsourcing) lokaal en mondiaal aan zorgverzekeraars, financiële dienstverleners, woningcorporaties, semioverheidsorganisaties, farmaceutische, hightech en overige industriële bedrijven. Kijk voor meer informatie over Ness op: www.ness.com.





http://www.ness.com