Politiedag 2008

Persberichten Rijn & Venen, 13.00 uur

Utrecht, 15-09-2008

Fietsen over snelweg
BREUKELEN De politie heeft een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij op de Rijksweg A2 fietste. Agenten zagen de man maandagmorgen 15 september omstreeks 03.40 uur ter hoogte van hectometerpaal 50.3 richting Breukelen op de vluchtstrook fietsen. Hij had geen verlichting op zijn fiets. Agenten bekeurden de man voor beide feiten en zetten hem af bij het NS-station.

Onder invloed
BREUKELEN Zondag 14 september om 23.20 uur heeft de politie een 22-jarige Maarssenaar aangehouden voor rijden onder invloed van softdrugs. Agenten zagen de man op de Brugoprit rijden in de richting van Breukelen. De man had moeite om met zijn auto tussen de lijnen te blijven, hij reed 80 waar 60 km/uur is toegestaan en stuurde nogal abrupt. Toen de agenten de man staande hielden, roken ze een wietlucht. Ze zagen dat de man een halve joint had gerookt, rood doorlopen ogen had en wat vreemde praatte. Hij is aangehouden en van de man is een bloedtest afgenomen. De uitslag laat enkele weken op zich wachten. Afhankelijk van het resultaat zal proces-verbaal worden opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van twaalf uur.

Openbaar dronkenschap
WOERDEN De politie heeft zondag 14 september om 00.45 uur in de Prinses Beatrixstraat een 38-jarige man uit Woerden aangehouden voor openbaar dronkenschap. Een horeca-ondernemer belde de politie omdat de dronken man andere bezoekers lastig viel. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de man, die aan het schreeuwen was, aan.

Onder invloed
MAARSSEN Op de Rijksweg A2 heeft de politie zondagavond een 56-jarige man uit Antwerpen aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 23.20 uur zagen agenten de automobilist slingerend over de weg rijden. Ze hielden de man aan en lieten hem blazen. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 405 ug/l. De Belg kreeg een rijverbod van drie uur en de officier van Justitie besloot om de man een boete van 800 euro te laten betalen.

Snelheidscontrole
MIJDRECHT Op de Provincialeweg N201 heeft de politie zondag van 14.00 uur tot 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 318 bestuurders gecontroleerd en werden dertien automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet van 80 km/uur. Drie automobilisten kregen een boete voor andere overtredingen waaronder niet handsfree bellen, negeren van de doorgetrokken streep en gevaarlijk rijgedrag. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 141 km/uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeerscontole
MAARSSEN - Op zondag 14 september 2008 tussen 17.00 uur en 19.30 uur heeft de politie in Bisonspoor een verkeerscontrole gehouden. Twaalf personen kregen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs (8), niet dragen van de gordel (1), een verlopen APK en het rijden met een ongeldig kenteken (1).

Rijbewijs kwijt
MAARSSEN Een 60-jarige man uit Maarssen is zondag 14 september aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd 23.55 uur gecontroleerd op de Straatweg en was onder invloed. Hij werd aangehouden en moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 710 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.