Senternovem


Nieuws

15-09-2008 | Hoofdrol regio bij herstructurering bedrijventerreinen

Minister Van der Hoeven onderschrijft de conclusies van de commissie Noordanus over de herstructurering van bedrijventerreinen bij de presentatie van het rapport van de Taskforce herontwikkeling bedrijventerreinen. Volgens Van der Hoeven is bij de herstructurering een hoofdrol weggelegd voor regionaal samenwerkende gemeenten met een regierol van de provincies.

Stadsvernieuwingsaanpak
Van der Hoeven beschouwt dit advies als het script, een belangrijk markeerpunt in het bedrijventerreinenbeleid en noemde de herstructurering van bedrijventerreinen 'complex' en 'omvangrijk'. Noordanus pleit voor een zogenoemde tweesporenaanpak: op de lange termijn een onroerend goed-markt met een grote betrokkenheid van het bedrijfsleven zoals bij de markt voor kantoren en winkelcentra en op de korte termijn een inhaalslag van de herstructurering in de vorm van een economische stadsvernieuwingsaanpak.
Minister Van der Hoeven en minister Cramer (Milieu) stelden de taskforce begin 2008 in. Ze vroegen om een oplossing voor het probleem van de versnippering, verrommeling en de stagnatie van de herontwikkeling van bedrijventerreinen. Het kabinet komt in het najaar van 2008 met een reactie op het rapport (download, 392 kB).