Gemeente Leidschendam-Voorburg


MS Watervlo, ook tijdens Vlietdagen

15 september 2008 - In de week van maandag 15 tot en met zondag 21 september is de MS Watervlo afgemeerd langs de Vlietweg ter hoogte van de Sijtwendetunnel. Het is het educatieschip van Stichting Reinwater dat door heel Nederland vaart. Jong en oud kunnen spelenderwijs leren over water.
De Watervlo maakt deel uit van het gemeentelijke aanbod Natuur en Milieueducatie (NME). Twaalf basisscholen nemen met groepen leerlingen deel aan het lesprogramma op de Watervlo. De leerlingen gaan tijdens de schooldagen onder begeleiding op ontdekking in het schip. Ze komen daarbij in drie verschillende ruimten. In het ruim ontdekken ze waar hun drinkwater vandaan komt en wat er met het rioolwater gebeurt. En met de duikboot ondernemen de leerlingen een spannende reis die hen langs koraalriffen en een scheepswrak voert. Onderweg komen ze allemaal bijzondere dieren tegen, zoals zeeschildpadden, roggen en dolfijnen. Hoe je kunt onderzoeken of water zuur of zepig is leer in je het laboratorium.
Tijdens de Vlietdagen op zaterdag 20 en zondag 21 september kunnen alle bezoekers van de Vlietdagen geheel gratis aan boord. Er wordt dan een alternatief programma aangeboden.