Medailleregen in Woerden

15/09/2008 17:23

De Lotto

De Woerdense rolstoeltennisster Esther Vergeer, tevens ambassadrice van De Lotto, heeft gisteren een gouden medaille behaald in het enkelspel tijdens de Paralympische Spelen in Peking. Esther was ook de beste in het enkelspel in Sydney 2000 en Athene 2004. Het dubbelspel leverde Esther en haar partner Jiske Griffoen vandaag een zilveren medaille op. De inwoners van Woerden is dat niet ontgaan, want daar was vandaag ook een medailleregen. Overal werden door De Lotto gouden medailles uitgereikt aan de inwoners. Plaatsen die een bijzondere band hebben met gouden medaillewinnaars worden op deze ludieke manier versierd door De Lotto.

Over De Lotto

De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim EUR 1,2 miljard afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.