Ingezonden persbericht


15 augustus 2008

Persbericht

Evangelische Toerusting School (ETS)

Start bijbelcursus in Zelhem

De Evangelische Bijbelscholen (EBS) starten op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld een cursus waarbij in 4 jaar de hele Bijbel wordt doorlopen. Docenten zijn Jaap van der Zeeuw en Piet Passchier. De cursus start op maandag 15 september en vindt elke twee weken plaats tot en met mei 2009.

De cursus begint dit seizoen met haar derde leerjaar, maar mensen kunnen elk moment instappen zodat ze na 4 jaar dezelfde stof hebben doorlopen. Ze kunnen er ook voor kiezen een deel van de cursus te volgen. Per seizoen kost de cursus ¤ 295.

Twee keer per maand komen de cursisten bij elkaar om een aantal brieven uit het Nieuwe Testament (NT)) en een aantal Bijbelboeken van het Oude Testament (OT) te behandelen. De docenten wisselen elkaar om de twee weken af waarbij Jaap van der Zeeuw het OT behandelt en Piet Passchier het NT.

Tijdens de cursus leren mensen verbanden tussen het OT en NT te zien en hoe ze de Bijbelboeken vandaag-de-dag op hun leven kunnen toepassen. Mensen hoeven geen vooropleiding te hebben om aan deze cursus deel te kunnen nemen en de cursus is interkerkelijk. Aan het einde van de cursus kan een certificaat worden behaald, maar dit is niet noodzakelijk.

Voor deze cursus kunnen mensen zich opgeven bij Mees Hendriksen op nummer 0318-696566 of René van Lier, 0318-696565 of download een aanmeldingsformulier via www.ebs-ede.nl. Vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld is gelegen aan Aaltenseweg 11 te Zelhem.

Einde persbericht