Ingezonden persbericht



Integratie F5-oplossingen met Microsoft-aanbod solide basis voor dynamische virtuele omgeving

F5-oplossingen ondersteunen Microsoft System Center en nieuwe Hyper-V-servervirtualisatieoplossing voor efficiënte virtuele omgeving

Schiphol-Rijk, 15 september 2008 F5 Networks, wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), ondersteunt Microsoft Systems Center en Microsoft Hyper-V. Dit maakten F5 en Microsoft bekend tijdens het Get Virtual Now-evenement. Door middel van gezamenlijke integratiepogingen stellen F5 en Microsoft organisaties in staat om de kracht van hun uitgebreide virtuele ecosysteem volledig te benutten van het datacenter tot en met de desktop.

Klanten willen kosten besparen en tegelijkertijd met virtualisatie de dynamiek van hun IT-infrastructuur verbeteren. Door deze wensen te koppelen aan het brede Microsoft-aanbod voor desktops, datacenters en beheer, kunnen ze de inzet van virtualisatietechnologie versnellen , zegt Davis Greschler, directeur Integrated Virtualization Technology bij Microsoft Corp. De integratie van F5 met de System Center-beheerproducten biedt onze gezamenlijke klanten meer inzicht in hun netwerk. Daarbij kunnen ze door de integratie snel reageren op veranderingen in het netwerk. Zo maximaliseren ze hun virtualisatie-investeringen.

De Microsoft-virtualisatiestrategie en F5-oplossingen werken samen om zo tot een uitgebreid en dynamisch infrastructuurraamwerk te komen. Dit biedt gezamenlijke klanten de flexibiliteit om hun IT aan te passen aan wisselende netwerk- en businessomstandigheden. Met de oplossingen van F5 en Microsoft kunnen organisaties virtualisatietechnologieën integreren in hun IT-infrastructuur. Hierdoor zijn ze in staat om kosten te besparen en prestaties te verbeteren zonder concessies aan de beheersbaarheid van, en bekendheid met hun huidige IT-omgevingen te hoeven doen.

In een virtuele IT-omgeving vormt effectief resource-management het voornaamste pijnpunt , zegt Zeus Kerravala, Senior Vice-president of Global Enterprise Research van de Yankee Group. Microsoft biedt klanten bekende interfaces en algemene beheerconsoles voor de implementatie van virtualisatietechnologieën. Dit maakt het netwerk tot een bijzonder krachtig middel om gebruikers te verbinden met de best presterende resources. Door de strategische positie van F5 in het netwerk in combinatie met de integratie met Microsoft System Center-producten kan F5 zijn klanten aanzienlijke prestatievoordelen bieden met name organisaties die van plan zijn een end-to-end virtualisatiestrategie te implementeren.

Door F5-oplossingen in te zetten binnen het Microsoft-virtualisatieraamwerk, profiteren klanten van de volgende voordelen.
* Meer inzicht in het netwerk F5 biedt gebruikers geteste implementatierichtlijnen voor Microsoft System Center. Dit zorgt voor de network awareness die nodig is om de virtuele omgevingen maximaal te benutten zonder afbreuk te doen aan de netwerk- of applicatieprestaties.
* Optimale eindgebruikerservaring door netwerkflexibiliteit het F5 Management Pack, beschikbaar in het eerste kwartaal van 2009, stelt gebruikers in staat om met Microsoft System Center Operations Manager veranderende netwerkomstandigheden real-time te monitoren en hierop direct te reageren. Zo optimaliseren ze de inzet van netwerkresources en vereenvoudigen ze het beheer van Microsoft-virtualisatieomgevingen. Met de voor PowerShell geschikte F5 iControl API kunnen gebruikers met System Center het netwerk proactief en dynamisch aanpassen. Dit resulteert in de best mogelijke eindgebruikerservaring.
* Storagevirtualisatie voor bijzonder schaalbare IT-omgevingen als belangrijk onderdeel van het Microsoft-virtualisatie-ecosysteem zorgt storagevirtualisatie ervoor dat klanten toegang hebben tot hun data in virtuele omgevingen en kunnen ze deze beheren. De F5 Acopia ARX-oplossing biedt unieke virtuele storagemogelijkheden die een intelligente laag creëren tussen de gebruiker en de disk. Hierdoor kunnen gebruikers hun storage-investeringen efficiënter inzetten en hun infrastructuur schalen. Organisaties gebruiken virtualisatieoplossingen om hun server-, applicatie-, storage- en desktop-resources dynamisch te migreren naar een gestroomlijnde IT-omgeving die altijd de best presterende hardware gebruikt , zegt Jim Ritchings, Vice-President Business Development van F5. Om de prestatievoordelen van virtualisatie volledig te benutten, is het cruciaal dat het netwerk dat deze resources ondersteunt, eveneens dynamisch is. Met F5-oplossingen kan het netwerk in lockstep functioneren met applicatiediensten. Daarbij kunnen ze ervan uitgaan dat gebruikers altijd naadloos doorgestuurd worden naar de best presterende, beschikbare resources.

####

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.