Play like a Champion en Nxs Internet sluiten contract


Nieuw virtueel voetbalseizoen krijgt rugdekking van Nxs Internet

AMSTERDAM, 20080915 -- Nxs Internet, een van de belangrijkste dienstverleners op de Nederlandse hostingmarkt, heeft met Play like a Champion een contract gesloten en is verantwoordelijk voor het hosten van de gelijknamige interactieve voetbalquiz die een grote online hit is. De quiz, die beheerd wordt door virtuele quizmaster Jack van Gelder, is gratis toegankelijk voor liefhebbers die hun voetbalkennis realtime willen testen en meten met anderen. Play like a Champion bevat een database van meer dan 30.000 voetbalgerelateerde vragen, de speler die het snelst de meeste goede antwoorden levert, wint de game en stijgt in de competitie.

De organisatie van Play like a Champion koos voor Nxs Internet omdat dit hostingbedrijf recente ervaring had opgedaan bij een vergelijkbaar virtueel project en een goede naam heeft op het gebied van het up and running krijgen van gecompliceerde omgevingen. De voetbalquiz is 24 uur per dag volledig interactief, vandaar dat het voor de organisatie én de spelers van groot belang dat de site altijd goed bereikbaar is. Nxs Internet heeft vijf dedicated Linux servers, en verschillende web- , applicatie- en databaseservers ingericht om een maximale uptime van de site te kunnen garanderen. Op hoogtijdagen bedraagt het aantal bezoekers 30.000, en om dit in goede banen te leiden zijn de webservers geloadbalanced zodat de live spelletjes niet afgebroken worden door een teveel aan geïnteresseerden.

Jasper Swelheim, oprichter van de website Play like a Champion: "Nxs Internet heeft enorm goed meegedacht met de technisch mogelijkheden die dit spel vereist en heeft het systeem waarop Play like a Champion nu heel soepeltjes loopt uitstekend gebouwd. De quiz is ook via de AD sportsites te bereiken, waardoor we elke dag meer bezoekers ontvangen. Het concept van een online sportquiz heeft tevens interesse in het buitenland losgemaakt, we zijn daar met verschillende partijen aan het praten. Daarom is het extra belangrijk dat we altijd in de lucht zijn en de bezoekersaantallen aankunnen, wat dat betreft zijn we blij met de rugdekking van Nxs Internet."





Ingezonden persbericht