Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Workshops voor ondernemers over detailhandelsvisie

Het Economisch Beleidsplan Gemeente Utrechtse Heuvelrug 2007-2020 is in december 2007 vastgesteld. Hierin zijn voor de detailhandel streefbeelden voor 2020 en kernthemas benoemd voor ontwikkeling die tot stand zijn gekomen in een interactief proces met ondernemers en brancheorganisaties. Ook bij de uitwerking van de detailhandelsvisie wil de gemeente graag van de kennis en ideeën van ondernemers gebruik maken.

De detailhandel in 2020
Het streven is dat de gemeente in 2020 een gemeente is met herkenbare, kwalitatief goede winkelgebieden, met een basisniveau aan winkels voor dagelijkse artikelen, die een duidelijke centrumfunctie vervullen. Daarnaast moeten tenminste twee dorpen een aanvullend assortiment aan niet-dagelijkse artikelen hebben. De kernthemas benoemd in het beleidsplan zijn:
Invulling geven aan (bestaande) centrumvisies
Concentratie en kwaliteitsverbetering
Inpassing ambulante handel
Thematische invulling Amerongen
Rol van detailhandel voor recreatie en toerisme

Het beeld voor 2020 en de kernthemas kwamen in samenspraak met ondernemers en brancheorganisaties tot stand. Ook bij de uitwerking van de kernthemas in de detailhandelsvisie met concrete uitvoeringsprogrammas wil de gemeente de lokale ondernemers betrekken. Per dorp worden projecten benoemd waarbij rekening wordt gehouden met de onderlinge relaties tussen de dorpen en onze positie in de regio. Ook wordt aandacht geschonken aan de functie van horeca in de winkelgebieden.

Workshops per dorp
Ondernemers kunnen per dorp deelnemen in een workshop om tot projecten te komen waar zij samen met de gemeente mee aan de slag kunnen. De workshops staan gepland voor:

15 september Driebergen-Rijsenburg Zalen- en vergadercentrum Nieuw Salem, De Lei 86
17 september Doorn Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98
22 september Maarn en Maarsbergen Amrâth Motel Maarsbergen, Woudenbergseweg 44
23 september Leersum Restaurant dArthuizen, Rijksstraatweg 315 30 september Amerongen en Overberg Onder voorbehoud: Dorpshuis De Buurthucht, Haarweg 33b in Overberg

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 en duren tot ongeveer 21.30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich opgeven voor de workshop in uw dorp via detailhandelsvisie@heuvelrug.nl of bij Conny Willers, bestuurssecretariaat gemeente Utrechtse Heuvelrug, (0343) 56 56 49. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor de workshop.

Op woensdag 29 oktober wordt de detailhandelsvisie met de uitvoeringsprogrammas voor alle dorpen gepresenteerd.

Laatst gewijzigd: 11 augustus 2008