Kredietcrisis vraagt specialisatie incassobureaus


Alec Burlington splitst op in twee afzonderlijke bedrijven: BurlinQ en Ultimoo

WOERDEN, 20080915 -- De Amerikaanse trend waarbij de kredietcrisis incassobureaus noodzaakt zich te specialiseren waait nu ook over naar Europa. Creditmanagement dienstverlener Alec Burlington speelt in op deze ontwikkeling door op te splitsen in twee aparte organisaties. Vanaf heden gaat BurlinQ zich bezighouden met detachering van creditmanagers en richt Ultimoo zich op business-to-business incasso en het incasseren van achterstallige kredieten.

Verschuiving in markt
Algemeen directeur Mannes Westhuis ziet een verschuiving in de markt ontstaan waarbij de behoefte aan specialisten sterk toeneemt. "In Amerika is deze ontwikkeling in volle gang. Daar zie je dat de kredietcrisis alle segmenten begint te raken. Als de incasseerbaarheid terugloopt, moet je specialisten inzetten om desondanks je geldstromen op peil te houden. Creditcardmaatschappijen, banken, leasingmaatschappijen en zelfs de gezondheidszorg moeten maandelijks hun voorzieningen aanpassen vanwege de verminderde incasseerbaarheid. Daarom zie je voor verschillende productgroepen steeds meer gespecialiseerde incassobureaus en nog maar een paar, hele grote incassofabrieken.

Tussen alle allround credit management organisaties in de Benelux kiest Alec Burlington bewust nu voor specialisatie, om de hoge kwaliteit van dienstverlening te blijven garanderen. "Het aanbieden van veel verschillende diensten gaat ten koste van kwaliteit en prestatie. Juist nu is de scherpte die een specialist kan brengen cruciaal," aldus Westhuis.
Alec Burlington is in 1997 opgericht met het doel om ondernemingen te ondersteunen bij het maximaliseren van cashflow. In de loop der jaren hebben incasso en detachering van credit managers zich naast elkaar ontwikkeld. Alec Burlington is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze speler in de markt van creditmanagement met meer dan 100 specialisten. De splitsing in BurlinQ en Ultimoo is een belangrijke stap in het kader van de specialisatie.

Over BurlinQ
BurlinQ is dé specialist in creditmanagement detachering. Dankzij unieke, beproefde creditmanagement methodes en de inzet van ervaren creditprofessionals wordt de vrije cashflow gemaximaliseerd. BurlinQ kan ook het volledige debiteurenbeheer overnemen. Zie ook www.burlinq.nl.

Over Ultimoo
Ultimoo dé specialist in Business to Business Incasso en Incasso van achterstallige kredietvorderingen. Ultimoo is als één van de weinige incassobureaus in het bezit van het NVI Incasso Keurmerk. Zie ook www.ultimoo.nl.

Ultimoo en BurlinQ hebben vestigingen in Woerden, Antwerpen en Istanbul.





Ingezonden persbericht