Gemeente Dordrecht

Start project Doe ff gezond in Krispijn
Na Crabbehof en de Staart nu Krispijn aan de beurt

Op 15 september 2008 geeft wethouder Welzijn A.T. Kamsteeg op de Weizigtschool in Dordrecht het startsein voor het project 'Doe ff gezond' in Nieuw & Oud Krispijn. Alle leerlingen van zeven deelnemende basisscholen in Krispijn maken gedurende twee weken kennis met het programma dat is samengesteld door het Sportbedrijf Dordrecht, de GGD Zuid-Holland Zuid en de Dordtse Welzijns Organisatie (DWO) in opdracht van de gemeente Dordrecht. Het project sluit aan bij twee belangrijke speerpunten van het gezondheidsbeleid van de gemeente, namelijk het bevorderen van een gezonde leefstijl en het terugdringen van overgewicht onder de jeugd.

De 'Gezonde Afspraak'
De wethouders A.T. Kamsteeg (Welzijn) en J.H. Lagendijk (Sport) geven zelf ook het goede voorbeeld voor een gezonde leefstijl. Samen met alle groep acht leerlingen van zeven basisscholen in Krispijn maken zij de 'Gezonde Afspraak'. De afspraak houdt in om met een stappenteller tot de herfstvakantie 10.000 stappen per dag te zetten. Leerlingen kunnen hun tips om de 10.000 stappen per dag te halen, mailen naar de gemeente Dordrecht of plaatsen op de hyves van het Sportbedrijf Dordrecht. De ervaringen van de wethouders zijn te lezen op de weblogs.

Programma
Na de introductie vinden er komend schooljaar op de scholen en in de wijk Krispijn diverse activiteiten plaats rond drie pijlers: 'sport gezond mee, eet gezond mee en speel mee'. Zo maken kinderen uit groep drie tot en met acht tijdens de reguliere gymles kennis met verschillende sporten. Ook smaaklessen zijn onderdeel van het programma. Kinderen worden bewust gemaakt van hun eigen smaak en verbeteren spelenderwijs hun kennis over voeding. De kinderen die in de middagpauze op school overblijven, kunnen deze tijd sportief benutten door mee te doen aan allerlei spelactiviteiten.

Gezondheidsmarkt
Als afsluiting van het project 'Doe ff gezond' zal er in Krispijn volgend jaar een gezondheidsmarkt worden georganiseerd voor ouders en kinderen. Er staan diverse activiteiten gepland zoals: sport en spel, optredens, een informatiemarkt en volwassenen kunnen er terecht voor een gezondheidstest. Daarnaast kan het publiek verschillende gezonde hapjes proeven.

Datum 9 september 2008
Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 84 57
Informatie Nicole Posno
Sportbedrijf Dordrecht
T (078) 639 80 33