Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondernemershuis Zuid impuls voor ondernemers op linker Maasoever

Rotterdam, 11 september 2008 - Maandag 15 september opent wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grootstedenbeleid) met de samenwerkingspartners* het Ondernemershuis Zuid. "Het Ondernemershuis Zuid wordt de centrale plek waar startende en gevestigde ondernemers met al hun ondernemersvragen terecht kunnen. In een unieke samenwerking met tal van partners bieden we ondernemers expertise, advies en ondersteuning", aldus Schrijer. 'Dit biedt een enorme impuls aan ondernemers op Zuid.' Maar liefst zeventien sterke partners hebben hun krachten gebundeld in de unieke constructie van het Ondernemershuis Zuid. Overheid én bedrijfsleven. Samen zetten ze zich in om de kansen die er op Zuid liggen te verzilveren.

Vele partijen, vele kansen

De partners in het Ondernemershuis Zuid ondersteunen in het hele traject van ondernemen. Vanaf het idee om een bedrijf te starten, de kans van slagen, de huisvesting en het personeel tot en met het advies over het verkopen van een onderneming. Bij vertegenwoordigers van deelgemeentes Charlois, Feijenoord en IJsselmonde kunnen ondernemers direct vergunningen aanvragen; het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is er onder meer voor vragen op het gebied van huisvesting en het Regionaal Bureau Zelfstandigen ondersteunt bijvoorbeeld bij het starten van een onderneming vanuit een uitkering. Ook de Kamer van Koophandel biedt haar diensten nu direct aan in het Ondernemershuis Zuid. ABN Amro, de ING-bank en de Rabobank Rotterdam zijn er vertegenwoordigd om financieel advies te geven. Het Albeda College, Hogeschool INHOLLAND en Hogeschool Rotterdam geven informatie over stages op zowel MBO als HBO-niveau. DAAD biedt expertise bij het invullen van vacatures en informeert over mogelijkheden van bijvoorbeeld loonkostensubsidie. Borgman & Verbeeke Advocaten en Deloitte staan ondernemers op Zuid bij met juridisch advies. De 'jongste' partner van het Ondernemershuis Zuid is Woonstad Rotterdam. Zij richten zich op bedrijfsruimtes voor het bedrijfsleven aan deze kant van de Maasoever.

Concreet kan het bedrijfsleven kan er ondermeer terecht voor:


· Inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel


· Het aanvragen van een BTW-nummer


· Bancair en juridisch advies


· Stagiaires en werkgeverschap


· Advies over starten vanuit een uitkeringspositie


· Vergunningen, subsidies en loonkostenarrangement


· Workshops, seminars en netwerkavonden


· Vergader- en workshopruimtes

Daarnaast neemt het team van het Ondernemershuis Zuid het initiatief om ondernemers in hun werkomgeving of op hun werkplek te ontmoeten en hen waar mogelijk te faciliteren. Het Ondernemershuis Zuid is vanaf 15 september vijf dagen per week geopend voor alle ondernemers op Zuid.

Het Ondernemershuis Zuid is een initiatief van het Pact op Zuid, samen met een groep belangrijke partners*.

Pact op Zuid

Rotterdam-Zuid heeft een jonge, ondernemende bevolking, veel groen en veel ruimte. Daarmee heeft het volop kansen en mogelijkheden om uit te groeien tot een plek waar iedereen met plezier woont, werkt en naar school gaat. De gemeente, de deelgemeenten IJsselmonde, Feijenoord en Charlois en de woningcorporaties Vestia, Woonbron, Com*wonen en Woonstad Rotterdam investeren samen in het Pact op Zuid om die kansen te benutten. Rotterdam-Zuid moet net zo plezierig worden om te wonen, te werken, naar school te gaan en te recreëren als de rest van de stad en de omliggende gemeenten.

Voor meer informatie, het aanmelden voor de opening en de activiteiten van het Ondernemershuis Zuid kunt u terecht op: www.ondernemershuiszuid.nl

*Het Ondernemershuis Zuid is een samenwerking tussen:

ABN AMRO | Albeda College | Borgman en Verbeeke advocaten | DAAD | Deelgemeente Charlois | Deelgemeente Feijenoord | Deelgemeente Ijsselmonde | Deloitte | Hogeschool INHOLLAND | Hogeschool Rotterdam | ING bank | Kamer van Koophandel | Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam | Pact op Zuid | Rabobank Rotterdam | Regionaal Bureau Zelfstandigen | Woonstad Rotterdam

Bezoekadres:

Wevershoekstraat 380-388

3083 CZ Rotterdam

www.ondernemershuiszuid.nl

Open vanaf 15 september: Ma-vrij 08.30 -17.00 uur

Einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht