Ingezonden persbericht


Persbericht

Daelzicht op de 6e plaats in de eerste landelijke zorgmarathon!

Afgelopen vrijdag vond de eerste landelijke zorgmarathon plaats in Papendal, georganiseerd door de SDB Groep en Gerard Nijboer Loopadviezen. Een kleine 70 teams van lopers uit zorgorganisaties in heel Nederland legden in estafettevorm een klassieke afstand af van 42 kilometer en 195 meter. Daarnaast was er een speciaal onderdeel voor bestuurders in de zorg, namelijk de 800-meterloop. Zorgaanbieder Daelzicht werd maar liefst zesde tijdens dit groots evenement!

De dag begon met een gezamenlijke warming-up, deze werd verzorgd door oud-bokser Arnold van der Lyde. Alle teams deden deze bewolkte morgen actief mee met de rek- en strekoefeningen van Arnold. Na een korte toespraak van Gerard Nijboer kon de loop beginnen. Het startschot klonk en weg waren ze! Zodra de eerste lopers de atletiekbaan van Papendal verlaten hadden om het parcours door de bosrijke omgeving van Papendal te vervolgen, begon het te regenen, waarna het de rest van de dag niet meer droog is geweest.

Het enthousiasme heeft uiteindelijk niet geleden onder de weersomstandigheden en meedoen is belangrijker dan winnen! Gemiva SVG groep was uiteindelijk de winnaar van de eerste landelijke zorgmarathon. Tweede werd de stichting Zuidwester, en derde bureau jeugdzorg Noord-Brabant. Snelste bestuurder werd de heer Metzemaekers van Azora.

Het team van Daelzicht bestaande uit Josephine Benders, Marianne Timmermans, Frank Dullens, Peter Hannen, Piet Caris, Hubert Leenen, Wil Janssen en Maurice Ambaum hebben een ontzettende goede prestatie geleverd. Inmiddels heeft de SDB Groep besloten volgend jaar weer een zorgmarathon te organiseren. Het is de bedoeling en wens van Daelzicht om volgend jaar met meer teams te starten.



Ingezonden persbericht