Gemeente Dordrecht

Eerste groene voetstap gezet in Dordrecht

Week van de Vooruitgang

Vanmorgen heeft wethouder Dion van Steensel de eerste groene voetstap gezet op Openbare Basisschool De Keerkring. De hele week gaan alle kinderen zo veel mogelijk te voet, per step of op de fiets naar school. Voor elke heen- of terugreis krijgen zij een groene voetstap. Dit is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu, de verkeersveiligheid en leefbaarheid van de stad.

Rosalie van der Boor en Laura van de Noort, twee leerlingen van De Keerkring, werken bij het milieubedrijf van de school `De Springende Plantjes`. Bewegen en een gezond milieu vinden zij heel belangrijk. Daarom hebben ze de wethouder persoonlijk uitgenodigd om de start van het project `Groene Voetstappen` bij te wonen.

Voetstappen overhandigen
Na een bijzondere presentatie over het milieubedrijf, een interview door schooljournalisten en energie opwekken op een speciale energiefiets zette de wethouder officieel de eerste groene voetstap. Aan het eind van de week worden alle groene voetstappen geteld. Dit aantal maken de leerlingen volgende week bekend tijdens een bezoek aan de wethouder. Eind dit jaar worden alle verzamelde voetstappen in Europa overhandigd aan de klimaattop van de Verenigde Naties in Polen.

Week van de Vooruitgang
Ook de Oranje Nassauschool is gestart met het verzamelen van 'groene voetstappen'. Basisschool PiusX doet deze week mee aan de 'Verkeersslang'. Ook zij gaan zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school en hopen het aantal autobezoeken rond de school te verminderen. Wethouder Ferdinand van den Oever geeft hier morgen het startsein. Ouders en kinderen worden zo gestimuleerd om lopend of op de fiets naar school te komen en zo het autoverkeer rond de school terug te dingen. De Week van de Vooruitgang duurt nog tot en met 22 september. Deze landelijke campagne geeft aandacht aan duurzame mobiliteit zoals wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Vooruitgang op www.dordrecht.nl/weekvandevooruitgang

Datum 15 september 2008
Redactie Moniek van Herk
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 61 60
Informatie Robert Kraak
Verkeerskundige
T (078) 639 63 32