Ingezonden persbericht


Meer samenwerking regionale onderwijsorganisaties

Vier organisaties die zich op allerlei gebieden bezighouden met onderwijs in de regio Nieuwe Waterweg Noord zitten vanaf woensdag 17 september 2008 in één pand aan de Piersonstraat 31 in Schiedam. Het gebouw wordt om 16.00 uur officieel geopend door de wethouders van onderwijs van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

De huisvesting van de vier onderwijsorganisaties in één gebouw moet leiden tot een nauwere samenwerking. Het betreft hier -de dienst Ambulante Begeleiding Horizon,
-Steunpunt Onderwijs,
-het samenwerkingsverband basisonderwijs Weer Samen Naar School en -het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs van de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Elke organisatie heeft verschillende specialisaties: van het begeleiden van leerlingen met ernstige psychiatrische en/of gedragsproblemen, begeleiding bieden aan leerlingen leraren tot tegengaan van schooluitval. De intensievere samenwerking betekent betere zorg voor leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, betere afstemming en meer duidelijkheid voor ouders en leerlingen. Een goede stap dus in de landelijke ontwikkeling naar passend onderwijs!

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht