PvdA Rotterdam


Bonussen Eneco-bestuur van de baan!

Ma 15 Sep 2008 - Redactie
Bonussen Eneco-bestuur van de baan!

Afgelopen donderdag heeft de PvdA in de gemeenteraad laten weten dat ze onoverkomelijke bezwaren heeft met het toekennen van bonussen. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is blij dat de bonussen voor de Eneco bestuurders nu van de baan zijn.

20% verhoging
"Een uitbundige salarisverhoging van 20% gaat er bij de PvdA niet in. Alle werknemers krijgen volgend jaar een bescheiden loonsverhoging en dan kan je het niet maken de mensen aan de top veel extra te geven," aldus Van Heemst. "Dat willen we niet in Rotterdam en daarom heeft het stadsbestuur, als grootaandeelhouder van Eneco, de voorstellen terecht tegen gehouden.

Van de baan
Vandaag heeft wethouder Bolsius de gemeenteraad laten weten dat afgelopen vrijdag de voorstellen voor de bonussen van de agenda van de aandeelhoudersvergadering zijn afgevoerd. "Dat is een prima actie van wethouder Bolsius," zegt Van Heemst. "En daarmee is veel politieke kou uit de lucht."

Opstelten-norm
Van Heemst onderstreept nog eens dat in Rotterdam de Opstelten-norm hanteert om de salarissen bij (semi-) overheidsbedrijven binnen de perken te houden. "Die norm zullen we goed moeten bewaken. Daarom moet de gemeenteraad altijd op tijd weten wanneer dit soort gevoelige kwesties spelen op aandeelhoudersvergaderingen."