PvdA Rotterdam


In de media

Minister Ter Horst wil cameras op ambulance

Ma 15 Sep 2008 - De Pers

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst wil een proef gaan doen waarbij ambulances met bewakingscameras worden uitgerust. Dat zei de bewindsvrouw maandag in dagblad De Pers. Ter Horst hoopt hiermee geweld tegen mensen met een publieke taak terug te dringen.

Naast cameras sluit de minister ook zwaardere straffen voor raddraaiers niet uit. Het Openbaar Ministerie hanteert op dit moment een dubbele strafeis bij geweld tegen mensen met publieke taken. Binnenkort wordt gekeken of dit effect heeft. Zo niet, dan moeten er andere strafmaten worden opgenomen in het strafrecht, aldus Ter Horst.

Vorige week werd een groep jongens vrijgesproken die in het Amsterdamse De Mirandabad ambulancepersoneel en een arts zouden hebben bedreigd. Personeel van ambulances wordt de afgelopen jaren regelmatig bedreigd tijdens hun werkzaamheden.

Dit artikel is verschenen in de Pers van 15 september 2008

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst heeft al in oktober 2006 het voorgesteld om de ambulances uit te rusten met cameras. Van Heemst heeft nu schriftelijke vragen gesteld om de ambulances alsnog uit te rusten met cameras.
Bijlagen: doc 20080915 pvh camera's svoor ambulances.doc