ING Investment Management stapt over op Microsoft-technologie voor de verwerking van effecten- en betalingen

15/09/2008 20:02

PR Newswire

WENEN, Oostenrijk, September 15 /PRNewswire/ --

- Microsoft BizTalk Server gaat helpen bij het verlagen van risico's van en de benodigde tijd voor de effectenworkflow tussen ING en haar settlementpartij.

Microsoft Corp. heeft vandaag tijdens de Sibos 2008 bekendgemaakt dat ING Investment Management gekozen heeft voor Microsoft BizTalk Server 2006 voor het verwezenlijken van SWIFT-connectiviteit met The Bank of New York Mellon Corp. (BNYM), de settlementpartij die door ING is aangewezen voor back-office activiteiten. Nu het bewijs voor de toepasbaarheid is geleverd, gaat het project volgens planning eind 2008 officieel van start. Dit maakt een tijdige overdracht mogelijk van settlementinstructies en ontvangst en afstemming van berichten van BNYM. Gekoppeld aan het afgenomen aantal bij de transactie betrokken partijen, zullen deze methoden naar verwachting een aanzienlijke verbetering teweegbrengen in de verwerking van effecten en betalingen door ING Investment Management, waardoor een waardevolle, uiterst efficiënte structuur voor de verwerking van het berichtenverkeer wordt gerealiseerd.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO)

Door het gebruik van Microsoft BizTalk Server, inclusief BizTalk Accelerator for SWIFT, zal ING de mogelijkheid krijgen het volledige berichtenverkeer voor effecten en betalingen volgens ISO 15022 rechtstreeks te laten verlopen vanuit haar interne toepassingen. Hierdoor worden de mogelijkheden voor straight-through-processing (STP) verhoogd, de nalevingsbehoeften ondersteund, en risico's verlaagd.

"We waren op zoek naar een oplossing waarbij we onze bestaande ING-architectuur konden handhaven en die tegelijkertijd kosteneffectief en eenvoudig te implementeren zou zijn, en meer controle en transparantie zou bieden binnen onze bedrijfsprocessen," aldus Thomas Schreier, senior vicevoorzitter van Information Technology bij ING Investment Management. "Met BizTalk Accelerator for SWIFT van Microsoft kan dit allemaal worden verwezenlijkt zonder dat onze bestaande bedrijfsactiviteiten complexer worden of worden verstoord. De oplossing van Microsoft biedt ons de vereiste interoperabiliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit voor het in korte tijd creëren en implementeren van oplossingen voor financieel berichtenverkeer rond SWIFT, en voor het effectiever en efficiënter inspelen op de behoeften van de klant."

Bovendien zal ING door het gebruik van Microsoft BizTalk Server in staat zijn informatie efficiënt uit te wisselen met een nieuw te realiseren gecentraliseerd systeem voor gegevensopslag. Dit systeem zal het bedrijf in staat stellen de toekomstige toename van transacties te verwerken die het bedrijf verwacht als gevolg van de uitbreidingsplannen.

"De beleggingsbeheerbranche maakt een snelle ontwikkeling door," aldus Dayle Scher, directeur onderzoek van Investment Management bij de TowerGroup. "Vermogensbeheerders hebben te maken met steeds grotere volumes en de behoefte tot het ondersteunen van nieuwe effecten en portfoliostrategieën. Door back-office activiteiten uit te besteden, kan een deel van de druk op het gebied van de activiteiten worden verlicht, waardoor het bedrijf zich kan concentreren op de kernactiviteiten: het beleggen en het behalen van een goed rendement voor de klanten."

"Het feit dat een internationaal bedrijf als ING kiest voor BizTalk Server als platform voor het financiële berichtenverkeer voor de toekomst is een duidelijke indicatie van de positie van Microsoft als gerespecteerd leider op het gebied van het leveren van kosteneffectieve, ondernemingsbrede technologieën die van levensbelang zijn voor het slagen van de onderneming," aldus Sheida Hadji-Ashrafi, wereldwijde sectormanager voor betalingen bij Microsoft. "Hoewel de belangrijkste drijfveer voor uitbesteding de besparing op activiteiten en technologie is, kan uitbesteding alleen slagen als dit op flexibele en wendbare wijze wordt geïntegreerd met bestaande bedrijfsprocessen. BizTalk Server, inclusief de BizTalk Adapter for WebSqhere MQ, dient als verbinding tussen het rond Microsoft opgebouwde platform van ING en de infrastructuur van de wederpartij, waardoor het bedrijf gebruik kan maken van een volledig aanbod van opties voor integratie in
bedrijfsprocessen. We zullen blijven samenwerken met ING bij het verder stroomlijnen van haar activiteiten, en het bedrijf bijstaan bij de verdere ontwikkeling van de overzichtelijkheid van de architectuur, het ontwerp en de activiteiten.

Over Financial Services van Microsoft
De Financial Services Group van Microsoft helpt financiële instellingen optimaal gebruik te maken van technologie voor het versterken van de effectiviteit van hun medewerkers om het zakelijke succes te bevorderen. We helpen onze klanten in het bankwezen, op kapitaalmarkten, in effecten en in verzekeringen bij het verwezenlijken van vier zakelijke doelstellingen: het ontwikkelen van relaties, het bevorderen van innovatie, het stroomlijnen van bedrijfsactiviteiten en het opbouwen van connecties. Om dit te verwezenlijken zijn onze producten en technologieën, en ons werk met vooraanstaande partners op het gebied van oplossingen, diensten en hardware, gericht op de kerngebieden waar we denken dat wij en onze partners een uitzonderlijke bijdrage kunnen leveren. Tot deze gebieden behoren adviesplatforms, kanaalvernieuwing, kernactiviteiten binnen het bankwezen, waardeketen voor assurantiën, beleggingsbeheer, risicobeheer en naleving, en betalingen. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.microsoft.com/financialservices.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Website: http://www.microsoft.com

Ter plaatse tijdens SIBOS: Clare Anderson, +44-7777-075-5332, clare.anderson@metia.com, of Chanda Gathani, +44-20-3100-3605, chanda.gathani@metia.com, beide van Metia, voor Microsoft; OPMERKING VOOR REDACTEUREN: Als u meer informatie over Microsoft wilt bekijken, kunt u terecht op de website van Microsoft op http://www.microsoft.com/presspass, onderdeel van de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie, maar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor aanvullende assistentie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met het Rapid Response Team van Microsoft of andere contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.mspx. ; Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO, AP-archief: http://photoarchive.ap.org, PRN-fotodesk, photodesk@prnewswire.com






-