Olympisch kampioene Judo presenteert Nederlands eerste autocamera


Officiële lancering Accident Recorder: "Nu al uitgeroepen tot car gadget van het jaar 2008"

ROTTERDAM, 20080912 -- Op maandag 15 september 2008 wordt om 16:00 op het Willemse Autozone 010 te Frobenstraat 17c in Rotterdam de eerste Accident Recorder overhandigd door de heer Takuya Ohjimi, afgevaardigde van het Japanse bedrijf Anshin Management dat autocamera's ontwikkelt. De Accident Recorder zal in ontvangst genomen worden door Deborah Gravenstijn van Car Guardian B.V., winnares van de zilveren medaille Judo op de Olympische Spelen 2008 in Beijing.

De Accident Recorder is exclusief door Car Guardian op de Europese markt gebracht om het verkeer in Nederland betrouwbaarder en veiliger te maken. De Accident Recorder is een camera voor in de auto die opneemt wat de bestuurder ziet door de voorruit. Met deze onafhankelijke `blik op de weg' kan de onschuld bij autoschade na een aanrijding bewezen worden.

Met een apart meldpunt voor filmpjes over verkeersongelukken en asociaal rijgedrag leveren autobezitters met een Accident Recorder een belangrijke bijdrage aan de actie "Weg met wegmisbruikers." Onderzoek uit Japan wijst uit dat de autocamera het rijgedrag van zowel de bestuurder als medeweggebruikers positief beïnvloedt.

Ook is er voor de gebruiker voordeel te behalen door middel van een extra No Claim korting op de autoverzekering. Een geselecteerd aantal verzekeringsmaatschappijen doet mee aan deze campagne, omdat hun kosten voor het verhalen van schades aanzienlijk lager zal worden. Zo geeft Transparant Assurant 5 procent extra korting op de verzekeringspremie bij online aanvragen voor de TuutTuutPolis via de website www.tuuttuutpolis.nl

De meer dan 50 proefrijders voor de Accident Recorder reageren zeer positief op het apparaat. Met name de gemakkelijkheid om de videobeelden op te sturen naar anderen en het feit dat de videobeelden tot een geheel uur terug worden opgeslagen op een SD kaart wordt gewaardeerd. Ook kan het kentekennummer van de tegenpartij worden ingesproken of het al dan niet bevredigende geluid van de toerende automotor.

Deborah Gravenstijn, die middels haar programma www.ambitietraining.nl via toegepaste lezingen mensen motiveert om op een juiste wijze in het leven te staan door goed om te gaan met kansen en mogelijkheden, vindt het bijzonder leuk om op deze wijze aanwezig te zijn bij de officiële lancering en om als eerste deze vernieuwende toepassing in ontvangst te mogen nemen.

Het bedrijventerrein Auto Zone 010 van www.willemsezone010.nl waar de uitreiking zal geschieden is een samenwerking op het gebied van automotive toepassingen die elkaar goed aanvullen. Kortom: de perfecte locatie voor deze nieuwe car gadget.

De Accident Recorder is nog niet in de winkel te koop maar wel via een aantal aangesloten dealers. Raadpleeg de website www.accident-recorder.nl voor meer informatie en dealeradressen. Op de dag zelf kan ook al een beperkt aantal exclusieve stuks besteld worden.

Het Car Guardian management team hoopt dat de Accident Recorder zijn verwachtingen in de toekomst waar zal maken en dat autorijden weer een stuk prettiger wordt maar vooral ook veiliger.