Gemeente Boxtel


Raadswerk

In Raadswerk besteden we elke week aandacht aan de Boxtelse gemeenteraad. U leest wat er voor de commissies en raad op het programma staat of u krijgt een verslag van werkbezoeken of andere bijeenkomsten. Ook besteden we aandacht aan de besluiten van de gemeenteraad. Deze week informatie over 2extra vergaderingen van de commissie Ruimtelijke Zaken.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Op maandag 15 september behandelt de commissie de Nota Duurzame Ontwikkeling en op dinsdag 16 september het GVVP. Ook staan deze keer een aflevering in de serie Mijn Wijk en een opiniepeiling in deze rubriek.Nota Duurzame Ontwikkeling in extra vergadering RZ
Op maandag 15 september 2008 vindt een extra vergadering plaats van de commissie Ruimtelijke Zaken. Deze vergadering staat helemaal in het teken van de nota Duurzame Ontwikkeling Boxtel 2008, 100 stappen in een sprong naar duurzaamheid. Als u in wilt spreken over de nota, kunt u contact opnemen met de griffie van de gemeente, (0411) 655911, of voorafgaand aan de vergadering met mevrouw V. van den Broek, secretaris.
Ga naar de agenda...Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan in extra vergadering RZ
Op dinsdag 16 september 2008 staat de Notitie Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan, het GVVP, centraal tijdens een extra vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken. Deze bijeenkomst heeft een informerend karakter en heeft als doel om de commissie zich een eerste beeld te laten vormen van het GVVP. Na deze commissievergadering begint de inspraakperiode over dit plan. Daarover krijgt u dan op deze gemeentepagina?s nog nadere informatie.
Ga naar de agenda...Mijn Wijk
Wat zijn de favoriete plekken van de Boxtelse raadsleden in hun wijk? Elke 2 weken vertelt een gemeenteraadslid over zijn of haar wijk. Waarom is het er prettig wonen en wat zou er verbeterd kunnen worden? En natuurlijk: wat doet de gemeenteraad hieraan? Deze week: Dennis Merkx. Dennis Merkx, vervangend gemeenteraadslid voor Progressieve Democratische Partij, woont aan de Velderseweg in Liempde, op de grens van Velder en Vrilkhoven.Op de grens van Velder en Vrilkhoven. Welke van de twee is het meest "uw wijk"?
"Toch wel Velder. Ik ben hier opgegroeid en bij veel evenementen op Landgoed Velder ging ik kijken. Het is een heel mooi landgoed, waar ik vroeger vaak in de bossen speelde. Overigens is Landgoed Velder ook een van onze speerpunten. Gelukkig zijn er nog wel wat evenementen, al is het niet veel meer. Als de eigenaren er meer willen en het geeft geen overlast, dan staan wij achter hen. Flevofestival was een goed voorbeeld. De christelijke jongeren gooiden nog geen propje papier op de grond, wie kun je nu beter hebben dan zij?" U woonde een tijd in Breda en bent teruggekomen naar Boxtel.
"Nadat ik enkele maanden in de commissie Ruimtelijke Zaken zat, werd me duidelijk dat je in die hoedanigheid in de woonplaats zelf moest wonen, dus ben ik verhuisd. Achteraf bleek dat het voor 'Den Haag' helemaal geen vereiste is, maar toen had ik mijn kamer in Breda al opgezegd. Dankzij Bas Koenraadt is er nu aan de regel een uitzondering toegevoegd: 'bijzondere gevallen'. Sinds begin 2008 vervang ik Bas in de gemeenteraad en het is heel leerzaam. Bovendien kun je goede dingen voor de gemeenschap doen." Wat zou u graag anders zien in deze wijk?
"De Eindhovenseweg en de Oude Rijksweg worden voor anderhalve ton aangepast en dan stopt het fietspad voor de bocht over de snelweg. Er wordt aan gewerkt, maar het bord met ?einde zestig kilometer? in de weg rechts voor de brug staat er nog steeds, waaruit de logische conclusie kan worden getrokken dat je op Hollands Diep en alle straten in dit gebied tachtig mag rijden. Verder moeten fietsers enkele keren oversteken vanaf of naar het nieuwe tweezijdig fietspad zoals bijvoorbeeld bij Rotonde De Goor. Als je een gevaarlijke verkeerssituatie aanpakt, moet het wel waterdicht zijn." Behalve de verkeersituaties is Velder wel in orde?
"Het is hier mooi en ruim wonen en dat zal ik zeker missen als ik hier weg zou gaan. Op een historische kaart zag ik overigens dat er langs de Velderseweg nog zo'n 3 tot 4 huizen meer stonden. Met de woningbouw in Liempde vlot het niet zo, dus het zou wel een idee zijn om in het buitengebied wat te bouwen. Geen hele wijk natuurlijk, maar enkele huizen die het landelijke karakter niet aantasten. Dat zou alleen maar in overeenstemming zijn met het oorspronkelijke cultuurhistorische karakter van dit gebied. En dat heeft Boxtel hoog in het vaandel staan!"Opiniepeiling van de maand september
Elke maand peilen we de mening van de inwoners van Boxtel over een onderwerp dat op de agenda van de raad of een van de commissies staat. Deze keer gaat de vraag over toerisme in Boxtel. In de maand augustus vroegen we of u bereid zou zijn mee te werken aan de Boxtelse doelstellingen op het gebied van Duurzame ontwikkeling. De uitslag was als volgt:31 % van de stemmers antwoordde: ?Ik wil nergens toe verplicht worden. Het is ieders eigen keus of je een duurzaam huishouden wilt voeren? 69% antwoordde: "Ik vind het prima als binnen Boxtel afspraken gemaakt worden over duurzaam gedrag en wil me daar aan houden, ook al kost het me wat meer tijd of moeite."Ga naar de opiniepeiling van deze maand...

11-09-2008


Gemeente Boxtel
Burgerzaken is vandaag open
van 9:00 tot 19:00 uur.
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl