Technische Universiteit Delft

Workshop: Cartoontekenen
door SG

Studium Generale - Lachen is gezond, dus hebben we in onze serie Wellness Workshops ook een workshop cartoontekenen. Studium Generale heeft een kleurrijk verleden met cartoons, met onder andere vorig jaar de Fokke & Sukke cartoonwedstrijd. Dit jaar is er gekozen voor een workshop van de tekenaar van Almere Vandaag.

16 september 2008 | 19:30 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft

door Maarten Wolterink

Almere vandaag? Jazeker, die bestaat en Leidenaar Maarten Wolterink tekent er elke week vier cartoons voor. De enige cartoonrel daar was over een aapje dat hij in Surinaamse kledij had getekend. Niet discriminerend bedoeld maar wel als zodanig opgevat. Helaas geen nationaal schandaal geworden, de man is gewoon te vriendelijk... Maar hij kan wel tekenen (zie www.mwcartoons.nl) en wil het graag overdragen. Kom dus naar de workshop!

De workshop is uitsluitend toegankelijk voor studenten en medewerkers van de TU Delft en kost slechts EUR 5 per persoon. Inschrijven via studiumgenerale@tudelft.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Cartoonist met subtiele humor Maarten Wolterink kan zelfs een financieel jaarverslag onderhoudend maken. Na 10 jaar Delft nu Leidenaar. Hij heeft getekend voor de Haagse Courant, het Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, vrijwel alle ministeries en allerlei bedrijven waar ze veel SUV's rijden, maar ook voor veel maatschappelijk betrokken organisaties.

Studenten EUR 5

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 28 augustus 2008