Gemeente Haaksbergen

Boekpresentatie Han Bekkers, voormalig gemeentesecretaris Haaksbergen

Op 16 september neemt burgemeester Karel Loohuis het eerste exemplaar van het boek van Han Bekkers in ontvangst. Han Bekkers is de voormalig (interim) gemeentesecretaris van de gemeente Haaksbergen en nam in augustus afscheid van Haaksbergen. Het boek getiteld, De druppel en de oceaan, Leiders voor een nieuwe wereld, heeft hij het afgelopen jaar geschreven. Ook zijn Haaksbergse ervaringen zijn in het boek verwerkt.

Han Bekkers zal op dinsdagavond 16 september om 20:00 uur in de openbare bibliotheek van Haaksbergen een presentatie houden van het boek en in het kort over de inhoud vertellen en met de aanwezigen in discussie gaan. Na afloop zal de burgemeester het exemplaar uitgereikt krijgen.

Hieronder het persbericht over het boek.


---

Persbericht

Amsterdam/Kampen, 1 september 2008

Nieuwe leiders nodig voor een nieuwe wereld

Het huidige heersende rationele wereldbeeld ligt regelmatig onder vuur. Omdat werkelijk iedereen die wil kan meebouwen aan een nieuwe wereld, schreef Han Bekkers het boek `De druppel en de oceaan; Leiders voor een nieuwe wereld', dat 6 september bij Uitgeverij Ten Have verschijnt. In zijn boek verbindt Bekkers grote en kleinere thema's zoals wereldproblematiek, bewustzijn, leiderschap, persoonlijke verandering en veranderprocessen in organisaties en legt een brug naar een wereld waarin liefde en compassie centraal staan.

Dit boek formuleert een nieuw paradigma, een nieuwe wijze van denken die toegesneden is op de wereld van vandaag en morgen. Een paradigma van eenheid, verantwoordelijkheid en geloof in de scheppende kracht van ons allen om een toekomst te creëren zoals we deze willen hebben. Wij zijn in deze wereld allen in eenheid met elkaar verbonden. Die verbinding kunnen we ervaren als we vanuit ons hart een dialoog voeren over de toestand waarin we ons bevinden. We kunnen ons eigen welzijn niet langer los zien van het welzijn van de hele mensheid. Klimaatproblemen, vluchtelingen en terrorisme houden zich niet aan grenzen. Het overleven van de mensheid op de planeet aarde vraagt om het overstijgen van het principe van survival of the fittest naar een door het hart gedragen bewustzijn. Het gaat niet om `ik wel en jij niet', maar om ons allemaal.

Voor deze verandering hebben we leiders nodig met visie, die verantwoordelijkheid willen nemen voor de toestand waarin we ons bevinden. Leiders die in staat zijn om door hun gedrag een voorbeeld voor anderen te zijn. Zo'n leider kunnen wij allemaal zijn. Allemaal op onze eigen manier, in onze eigen omgeving. Al lijken wij zo klein als een druppel in de oceaan, wij kunnen een beslissende invloed hebben op de toekomst van de wereld.

Het is geen utopie om te streven naar een betere wereld, het is een harde noodzaak én in ons aller belang. We willen allemaal leven in een schone, gezonde, veilige en duurzame wereld die we met een gerust hart kunnen doorgeven aan onze kinderen. Dit boek geeft praktische handvatten voor hoe je dat aanpakt, op welke wijze je je eigen gedrag beïnvloedt en daarmee het gedrag van je medemens.

Het is zowel een managementboek dat een hulpmiddel biedt hoe veranderprocessen vorm te geven, een boek dat sterk verbonden is met onze actualiteit van belangrijke vraagstukken in de wereld als een soort `zelfhulpboek'. Een boek voor iedereen die wat wil, maar nog niet precies weet wat hij of zij kan doen.

Han Bekkers is werkzaam als interim bestuurder, trainer en zelfstandig adviseur en bekleedde ruim dertig jaar leidinggevende functies in het openbaar bestuur. Hij schreef dit boek vanuit die ervaring. Meer informatie via www.hanbekkers.nl.

Herman Wijffels over dit boek: `Ik kan dit boek niet alleen van harte aanbevelen aan leiders, bestuurders en managers, maar ook aan studenten, scholieren en mensen die zoeken naar de beste manier waarop zij dienstbaar kunnen zijn aan anderen en aan onze gezamenlijke toekomst.'