Gemeente Veenendaal


Inspraakavonden herinrichting Prattenburglaan en Faunalaan en omgeving

In 2001 heeft de gemeente Veenendaal een knip aangebracht in de Brinkersteeg. Destijds hebben de bewoners de gemeente gevraagd om ook voor de zijstraten verkeersmaatregelen te nemen om de snelheid terug te dringen. De gemeente heeft toen toegezegd op termijn maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid van de Prattenburglaan en de Faunalaan inclusief de aangrenzende straten te verbeteren. De verkeerssituatie in deze buurten vraagt nog steeds om maatregelen. Daarom wil de gemeente maatregelen gaan nemen. Op dinsdag 16 en woensdag 17 september organiseert de gemeente inspraakavonden over dit onderwerp. Tijdens de avonden worden de plannen en het ontwerp gepresenteerd, daarnaast informeert de gemeente omwonenden en geïnteresseerden over de werkzaamheden.

Korte toelichting

Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2001 besloten dat op de Faunalaan en Prattenburglaan een maximale snelheid van 30 kilometer per uur geldt. Om deze snelheid af te dwingen, gaat de gemeente in deze straten drempels leggen. Tijdens het eerste deel van deze avond informeert de gemeente de aanwezigen over de plaats van de drempels en kunnen zij vragen stellen over deze maatregel.

Het tweede deel van de avond wordt gebruikt om met de aanwezigen van gedachten te wisselen over aanvullende verkeersmaatregelen in de zijstraten. Om een heldere verkeerssituatie te creëren, wil de gemeente in de gehele wijk een maximale snelheid van 30 kilometer per uur gaan invoeren. Dit betekent ondermeer dat zij in de zijstraten van de Faunalaan en Prattenburglaan de steile tafelplateaus met de paaltjes wil vervangen door meer gangbare plateaus en drempels.

Procedure

De voorstellen zijn tot 15 oktober in te zien op het gemeentehuis. Tegen het aanleggen van de drempels kan geen bezwaar worden gemaakt. Wel kan ieder zijn zienswijze hierover geven. Daarna wordt het ontwerp eventueel aangepast. Naar aanleiding daarvan stelt het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp vast.

Het kan zijn dat het college van burgemeester en wethouders voor de aanpassingen in de zijstraten een nieuw verkeersbesluit moet nemen. Als het college hiertoe besluit, informeert zij de inwoners van Veenendaal hierover via de gemeentepagina.

Praktische informatie

De inspraakavond Herinrichting Faunalaan en omgeving vindt plaats op:

Datum: dinsdag 16 september 2008
Plaats: raadzaal gemeentehuis
Aanvang: 19.30 uur

De inspraakavond Herinrichting Prattenburglaan en omgeving vindt plaats op:

Datum: woensdag 17 september 2008
Plaats: raadzaal gemeentehuis
Aanvang: 19.30 uur

Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen. U krijgt dan de gelegenheid om vragen stellen en op het voorlopig ontwerp te reageren. Als u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u zich aan te melden via e-mail herma.van.rijswijk@veenendaal.nl. Vermeld daarbij de betreffende inspraakavond.