Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 16 september 2008

4 september 2008
De stadsdeelraad vergadert op dinsdag 16 september 2008 vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5. De volgende punten staan op de agenda:

Initiatiefvoorstel fietsparkeren

De fracties van de PvdA en GroenLinks hebben een initiatiefvoorstel opgesteld met als doel dat het stadsdeel structureel aandacht gaat besteden aan stimuleren en verbeteren van fietsparkeren. In reactie daarop heeft het DB in een preadvies aangegeven hoe zij aan deze wens uitvoering zou kunnen geven.

Integrale onderwijshuisvestingsvisie 2008 - 2015

In deze nota legt het stadsdeel vast wat er de komende jaren met de onderwijsgebouwen in Zeeburg gaat gebeuren. Ook bevat de nota een overzicht van te verwachten investeringen. De nota is in samenspraak met de schoolbesturen tot stand gekomen.

Vergelijkbare tarieven stadsdelen

Het DB stelt voor de tarieven in Zeeburg gelijk te trekken met de tarieven in de andere stadsdelen, op voorwaarde dat de andere stadsdelen ook akkoord gaan. Dit betekent voor Zeeburg onder andere een verhoging van de afvalstoffenheffing met EUR 25 per jaar.

Inventarisatie blackspots kades en oevers Zeeburg

Naar aanleiding van het ongeluk aan de Veemkade heeft het DB een inventarisatie gemaakt van andere mogelijke gevaarlijke plekken, `blackspots', in Zeeburg. Het gaat het om in elk geval 24 plekken waar maatregelen nodig zijn. Het DB vraagt de raad om EUR 300.000 voor de beveiliging van deze plekken.

Aanvalsplan Javastraat

Dit is een plan van aanpak voor de versterking van de economische positie van de Javastraat.

Kredietaanvraag groot onderhoud stadsdeelkantoor

Het DB vraagt ruim EUR 650.000 voor het noodzakelijk achterstallig onderhoud aan het stadsdeelkantoor. In de afgelopen jaren is het pand niet onderhouden.

Kredietaanvraag vernieuwing One World

Er is nieuwe software nodig voor de financiële administratie van het stadsdeel. De huidige versie wordt niet meer ondersteund door de leverancier.

Financiering Microkrediet HandsOn

Het DB stelt voor de Europese subsidie in het kader van Doelstelling 2 in te zetten voor het verstrekken van microkredieten.

Begroting St. OPOOZ

Het stadsdeel is wettelijk verplicht jaarlijks de begroting van de stichting voor het Openbaar primair onderwijs goed te keuren.

Toegevoegd agendapunt

Situatie Jeugdland n.a.v. aangekondigde brief DB.

De volledige agenda en onderliggende stukken staan in de online bestuursinformatie.